<strong>NYTT INNREISEFORBUD:</strong> Ett land er borte fra lista over hvem som rammes av Trumps nye innreiseforbud. Foto: NTB Scanpix
NYTT INNREISEFORBUD: Ett land er borte fra lista over hvem som rammes av Trumps nye innreiseforbud. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Innreiseforbud USA

Slik blir Trumps nye innreiseforbud

De som allerede har fått innvilget visum, skal få lov til å reise inn til USA.

Publisert

27. januar innførte USAs president Donald Trump et innreiseforbud for mennesker med statsborgerskap fra sju forskjellige land: Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria. Dette forbudet ble det imidlertid satt en stopper for.

Nytt innreiseforbud fra 16. mars

6. mars utstedte Trump gjennom en presidentordre et nytt, utvannet innreiseforbud.

Forbudet er ventet å tre i kraft 16. mars, og her er det som er endret i det nye innreiseforbudet, ifølge NTB:

  • Forbudet omfatter de samme landene som før, unntatt Irak. Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
  • I motsetning til det opprinnelige forbudet vil personer som allerede har gyldig visum til USA, ikke bli nektet innreise. Da det forrige forbudet ble innført, kansellerte USA nærmere 60.000 visum til landet, noe som førte til at flere hundre personer ble anholdt på amerikanske flyplasser.
  • I tråd med det opprinnelige forbudet settes USAs flyktningprogram på vent i 120 dager. Men til forskjell fra det forrige, får flyktninger som allerede har fått innvilget opphold, reise til landet.
  • En annen endring er at innreisenekten på ubestemt tid for syriske flyktninger, er fjernet. Ordlyden som innebar at kristne minoriteter skulle prioriteres, er også fjernet.
  • Ordren innebærer i likhet med den første at ikke flere enn 50.000 flyktninger vil bli sluppet inn i USA i løpet av inneværende budsjettår. Under Barack Obama var grensen 110.000.
  • Onsdag ble Hawaii første delstat som varslet at de går rettens vei for å stanse innreiseforbudet før det trer i kraft.

Her kan du også lese om hva den amerikanske ambassaden har uttalt om hva som er tilfellet for de som er nordmenn med dobbelt statsborgerskap i noen av de gjeldende landene.

Dette sier forsikringen og flyselskapene

Da det første innreiseforbudet ble innført i januar, undersøkte Dinside om man vil kunne få dekt eventuelle avbestillinger som skyldes innreiseforbudet.

Men her kan forsikringen ikke hjelpe deg. Europeiske forsikring kunne fortelle at avbestilling kun på grunn av innreiseforbudet til USA, ikke er dekket under avbestillingsdelen av reiseforsikringen.

Derimot kan flyselskapene være mer behjelpelige:

Både Norwegian og SAS hevder at de vil refundere billetter som er bestilt hos dem dersom noen rammes av innreiseforbudet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer