Slik blir The Thief, Stordalens nye desighotell helt ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Og best av alt; alle rommene vil ha balkong.  Foto: Anemone Wille-Våge/The Thief
Slik blir The Thief, Stordalens nye desighotell helt ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Og best av alt; alle rommene vil ha balkong. Foto: Anemone Wille-Våge/The Thief Vis mer

Slik blir Stordalens nye designhotell

Bruker en halv milliard på sitt nye hotell i Oslo, The Thief.

Publisert
Sist oppdatert

Han har ikke spart på kronene, hotellkongen Petter Stordalen, når det kommer til hans siste prosjekt i hovedstaden. The Thief skal hotellet hete - tjuven, eller tyven om du vil - etter plasseringen helt ytterst på Tjuvholmen i Oslo sentrum.

– Vi hadde som mål å bruke minst en halv milliard, og det klarte vi, sier Stordalen.

En stor del av budsjettet har naturlig nok gått til selve bygningen, men det er heller ikke spart på noe når det kommer til interiøret. For det nye hotellet som skal ligge i et område med mye flott ny arkitektur, med Astrup Fearnley-museet og en rekke anerkjente gallerier rett utenfor dørstokken, var det naturlig å satse på design. Og Stordalen vil slå et slag for norsk design.

– Jeg har valgt farger i interiøret i varme toner, siden fjorden kan være kald, spesielt på vinteren, sier interiørarkitetk Anemone Wille Våge, til DinSide.  Foto: The Thief
– Jeg har valgt farger i interiøret i varme toner, siden fjorden kan være kald, spesielt på vinteren, sier interiørarkitetk Anemone Wille Våge, til DinSide. Foto: The Thief Vis mer


– Det sies at man ikke kan bli profet i eget land. Vi skal ikke skape noen ny norsk design-religion. Vi vil bare at flere skal bli hørt. Og sett.

Det er ikke første gang Stordalen satser på design. Vi besøkte hans svenske designhotell Sign i Stockholm rett etter det åpnet.

Viser frem norsk design allerede nå

I går åpnet Stordalen utstillingen the List of the Thief, i Skur 13 på Tjuvholmen, i samarbeid med DogA. Der viser de frem norsk design de synes fortjener å bli sett. Og blant dem mange som også fortjener å bli brukt - og vil bli brukt på det nye hotellet når det åpner i januar 2013.

Stordalen har fått hjelp av det han humoristisk omtaler som "to dyre damer" til å sette sammen en liste over produkter som fortjener å bli sett; Interiørarkitekt Anemone Wille-Våge og kurator Benedicte Sunde fra DogA.

Her kan du se noen av dem - samt lese mer og se de første bildene av hvordan hotellet kommer til å se ut!


Klare favoritter

Benedicte Sunde, utstillingsarkitekt i DogA (Design og Arkitektursenteret) foran visningsrommet. Foto: Per Ervland
Benedicte Sunde, utstillingsarkitekt i DogA (Design og Arkitektursenteret) foran visningsrommet. Foto: Per Ervland Vis mer


Flere av DinSides lesere vil sikkert dra kjensel på noen av produktene fra tidligere omtaler i forbindelse med 100% Norway-utstillingene. Sunde har de ni siste årene kurert denne vandreutstillingen, som skal vise frem norsk design.

– Vårt mål har vært å koble unge norske designtalenter med produsenter - og å få forhandlere til norske produsenter, sier Sunde til DinSide.

Det å nå sette sammen en liste med møbler og tilbehør, og være med på å bidra til at flere prototyper kommer i produksjon er en mulighet som ikke dukker opp hver dag. Ta for eksempel duken Underfull av Kristine Bjaadal. Duken som ser ut som en helt ordinær damaskduk - til du søler på den. Da kommer det egentlige mønsteret frem.

Underfull, duken som blir vakrere jo mer du søler på den, er bestilt inn til restauranten.  Foto: Per Ervland
Underfull, duken som blir vakrere jo mer du søler på den, er bestilt inn til restauranten. Foto: Per Ervland Vis mer


Sjelden har vi fått så mange henvendelser om et produkt, som da vi skrev om Underfull. Men veveteknikken har vist seg å være vanskelig, og for dyr å produsere. Nå har The Thief bestilt inn duker og servietter til hele restauranten. Og finnes det noen liste å skrive seg på for å bestille en slik duk, står vi klar med penn og vannfast blekk!

Klokke som strikker!

Stordalen på sin side, har en helt annen favoritt, blant produktene på den eksklusive listen.

- Denne stolen også ... den er overlegen kul, sier Stordalen entusiastisk til DinSide.  Foto: Per Ervland
- Denne stolen også ... den er overlegen kul, sier Stordalen entusiastisk til DinSide. Foto: Per Ervland Vis mer


– Det er litt som med barn, man burde kanskje ikke si hvilket "barn" man liker best, men da jeg så den klokken. Fy faen så kul!

Klokken Stordalen sikter til er "Knitting Klock" av Siren Elise Wilhelmsen, som viser tiden på en ny måte. Hver time strikker klokken en maske. En dag, er en runde i strikkemaskinen, og etter et år har den strikket et to meter langt skjerf.

– Se for deg den klokken, i baren, med gulltråd. Og så kommer de inn, bankansatte og aksjemeglere, og får kanskje noe å tenke på? Vi har aldri levd så lenge, og aldri vært mer kortsiktige, sier Stordalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer