Slik blir Rygge

Charterselskapene planlegger vinterruter herfra. Slik blir det på Moss Lufthavn Rygge.

Forrige uke åpnet MyTravel (Ving/Saga) salget av reiser mellom Moss Lufthavn Rygge og Gran Canaria. Apollo startet salg til samme destinasjon i februar, mens Star Tour starter sitt salg av turer til samme reisemål fra den nye flyplassen 4. april.

Jomfruturen med chartermaskin fra den Rygge går 17. oktober.

Se tegninger og bilder her.

Den "nye" flyplassen

Rygge sivile lufthavn AS er et privat selskap som ble opprettet i 1999. De satser på å gjøre Moss lufthavn Rygge til en regional lufthavn med lave priser for både nasjonale og internasjonale ruter, og med både rute- og chartertrafikk. Selskapet eies av Thon Holding, Orkla Eiendom, Borregaard Industrier, Østfold fylkeskommune og Østfold Energi AS.

Rygge ligger like ved Moss, seks mil fra Oslo. Kapasiteten vil bli på to millioner passasjerer, og det planlegges parkering for 2.900 biler. Rygge får IATA-koden RYG.

Under bygging

Den nye terminalen sett fra flysiden. Foto: Rygge lufthavn Moss
Den nye terminalen sett fra flysiden. Foto: Rygge lufthavn Moss Vis mer


Byggingen av den sivile lufthavnen startet i mai i fjor. Prosjektet skal stå ferdig 1. oktober i år. Det lages både ny adkomst, parkeringsplass og parkeringshus, terminalbygning over tre plan og flyoppstilling for inntil sju fly i størrelser opp til B737-800.

I terminalbygget blir teknisk anlegg og bagasjesortering plassert i kjelleren. Det blir handel og servering både ved avreise- og ankomstområdene, og det blir gjort klart for taxfree-handel både for utreisepassasjerer og ankomstpassasjerer til/fra utlandet. Det vil også være godt utsyn til rullebanen og flyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nærmeste konkurrentene til den nye flyplassen er Gardermoen, Torp (Sandefjord) og Landvetter (Göteborg).

Se tegninger og bilder her.

Byggearbeidene er i gang. Her flyfoto fra januar i år. Foto: Luftforsvaret
Byggearbeidene er i gang. Her flyfoto fra januar i år. Foto: Luftforsvaret Vis mer