Slik blir reisen billigere

Om du synes utropsprisen er for høy, er det mulig å gjøre tiltak for at reisen skal bli billigere. Her er våre billigtips:


Sjekk prisene hos flere selskaper
Dersom du bor slik til at det ikke medfører særlig ulempe å reise med andre fergeselskaper eller fra andre byer, så kan det være verdt bryet å sjekke prisene hos flere forskjellige fergeselskaper og på flere forskjellige strekninger. Spesielt i høysesongen kan det være mye å hente på dette, da de billigste lugarene kan være utsolgt hos et selskap, men lettere tilgjengelig hos et annet.

Sammenlikn norske og svenske priser
Da vi sjekket billettprisene til denne testen, innhentet vi priser fra nettbestillingen både på den norske og den svenske nettsiden til de fleste fergeselskapene, og fant til dels store prisforskjeller. For eksempel var 1.730 kroner billigste pakke vi fant på strekningen Göteborg-Fredrikshavn via den norske nettbestillingen, mens vi fikk billetter til 1.115 norske kroner via den svenske nettbestillingen. Vi forsøkte oss også på en telefon til den svenske nettbestillingen, og fikk oppgitt billigste pris til 2.370 svenske kroner!

Så: Sjekk prisene både på svensk og norsk side før du bestiller, og ikke ta svar hos telefonbestillingstjenesten for god fisk!

Vær fleksibel
Dersom du kan: Vær fleksibel med tanke på utreise- og returdager. Det lønner seg å reise på ukurante dager. Helgedager er alltid dyrere enn ukedager.

Enveisreise? Kjøp tur-retur
Det er gjerne billigere å kjøpe en tur-retur reise enn å kjøpe enveisreise. Har du ikke bruk for returbillett? Be om en retur på en skikkelig ukurant dato, og du skal de at totalprisen synker saftig.

Bestill på internett
Bestill selv på internett. Flere selskaper gir rabatter på nettbestilling.

Fjern avbestillingsforsikringen
De fleste av oss har en reiseforsikring, og da med innbakt avbestillingsforsikring. Men mange nettbestillingstjenester gir deg avbestillingsforsikring automatisk, slik at du selv må gå aktivt inn og krysse av for at du ikke vil ha denne. Du kan spare flere hundrelapper på å huske dette.

Sjekk tilbud
Sjekk spesielle tilbud på fergeselskapenes nettside. Noen fordrer at du går inn i bestillingstjenesten en spesiell vei for at du skal få tilgang til de billigste billettene. Hold tungen rett i munnen og sjekk at du får den spesialprisen du er ute etter.

Varierernde priser på forskjellige båter
Det kan være varierende priser hos det samme selskape, men avhengig av hvilken båt du ønsker å reise med. Dette gjelder først og fremst Kiel-båten til Color Line: Det er dyrere å reise med den nyeste båten, Color Fantasy, enn det er å reise med Kronprins Harald. Her kan det være tusenlapper å spare!

>> Her er pristesten

>> Klikk her for å gå tilbake til hovedartikkelen.