<strong><b>LITE Å TILBY:</strong></b> Det vil ikke bli mat å få kjøpt på Norwegians kortdistanseflyvninger eller innenlands. Foto: KRISTIN SØRDAL
LITE Å TILBY: Det vil ikke bli mat å få kjøpt på Norwegians kortdistanseflyvninger eller innenlands. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Slik blir passasjerene berørt av flymatstreik

Streik hos Gate Gourmet påvirker tilbudet for Norwegian- og SAS-passasjerer.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen ble 192 ansatte ved Gate Gourmets avdelinger på Gardermoen og Flesland tatt ut i streik av Parat. Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, sier til Dinside at de organiserer så mange at det blir nærmest full stopp i leveransene av flymat og taxfreevarer til de flyselskapene Gate Gourmet normalt leverer til.

Dette er SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines.

LES OGSÅ: På disse flyreisene kan de nekte deg å spise medbrakt mat

Slik blir SAS-passasjerene berørt

<strong><b>DELER UT MAT:</strong></b> Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, forteller at de deler ut mat til passasjerer som har betalt for reiser inkludert servering. Foto: BJORN H STUEDAL/SAS
DELER UT MAT: Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, forteller at de deler ut mat til passasjerer som har betalt for reiser inkludert servering. Foto: BJORN H STUEDAL/SAS Vis mer


Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, sier til Dinside at streiken berører flygninger innenriks, og i hovedsak flygninger tilsluttet Oslo og Bergen. Unntaket er charterflygninger fredag som har blitt ivaretatt.

Johansen sier videre at flygningen SK907 til New York opererer som normalt, og at det vil bli gjort tiltak for dagene fremover for å tilby passasjerene et noe justert tilbud.

Alle flygninger i Norge, bortsett fra de ut fra Oslo og Bergen, har hatt full frokostservering som normalt i dag.

- Det vil de også ha så lenge streiken varer, sier Johansen.

Til Plus-passasjerer som er berettiget servering gjennom sin billett, vil SAS ha utdeling av mat og drikke i terminalen ved utgang E2, forteller Johansen.

LES OGSÅ: Bør du brette, rulle eller stappe klærne når du pakker?

Slik blir tilbudet hos Norwegian under streiken

<strong><b>TA MED MAT:</strong></b> Norwegian anbealer de reisende å ta med mat til flyreisen mens streiken pågår. Foto: NTB SCANPIX
TA MED MAT: Norwegian anbealer de reisende å ta med mat til flyreisen mens streiken pågår. Foto: NTB SCANPIX Vis mer


Som kjent er mat og drikke ikke inkludert i billettene til Norwegian. Deres salg av mat og drikke vil bli berørt på alle fra mellom Norge og Europa, samt alle innenriksfly.

- Vi har sendt sms til alle passasjerer som skal reise de nærmeste dagene, og anbefaler dem om å ta med mat, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson til Dinside, og legger til at det ikke er tillatt å ta med alkohol for å drikke dette ombord på flyet.

Unntaket er Norwegians charterflygninger.

- Disse vil ha både catering, drikker og taxfreesalg som normalt, samt taxfreevarer som bestilles på forhånd, sier Holmbergh Jacobsson.

Dessuten vil visse flygninger fra Trondheim operere som normalt.

LES OGSÅ: Tipsene som hjelper mot flyskrekk

Hva med taxfreevarene på flyet?

Ifølge Parats nettsider vil også taxfreetilbudet ombord på flyene bli berørt av streiken.

Knut Morten Johansen sier at utvalget av taxfreevarer kan bli påvirket på de berørte rutene, men at det i utgangspunktet er et beskjedent problem.

Stort sett alle Norwegians kortdistanseflygninger vil gå helt uten taxfree, forteller Holmbergh Jacobsson.

Det er verdt å merke seg at i tidligere prissjekker Dinside har gjennomført, har taxfreevarene stort sett vært billigst ombord på flyene, og ikke ved avgang eller ankomst.

Hvor lenge vil streiken vare?

Turid Svendsen i Parat sier det er vanskelig å si hvor langvarig streiken vil bli.

- Akkurat nå er det ingen kontakt mellom partene, og vi vil streike så lenge det er nødvendig, sier Svendsen til Dinside.

Hun sier videre at denne streiken gjelder samme avtale som den restaurantmedarbeiderne i LO og Fellesforbundet streiker mot, og tirsdag har denne streiken vart i 30 dager.

- Da vil partene bli kalt inn til møte hos Riksmegleren, og vi vil da se an hva som skjer der, sier Svendsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer