Hvor ønsker du tilbringe ferien din? Foto: Colourbox
Hvor ønsker du tilbringe ferien din? Foto: ColourboxVis mer

Slik blir ferien for skoleåret 2012/2013

Mange fridager å glede seg til.

Hittil i år har vi blitt "snytt" for to fridager. Den ene var 1. nyttårsdag som falt på en søndag, og den andre var Kristi Himmelfartsdag som falt sammen med 17.mai. Ser vi fremover, er det ikke mange fridager vi blir snytt for det kommende skoleåret.

Les også Så mye ferie har du i 2012

Tidligere påskeferie

I år var påskeferien fra 2. til 10. april. Neste års påskeferie starter allerede 25.mars og varer til og med 1.april. De vinterglade er sikkert fornøyd med tidligere påskeferie neste år. Det fører også til tidligere vinterferie.

Det er også andre fridager å se frem til. 1. mai er på en onsdag, og hold deg fast: 17. mai er på en fredag! Du har altså god tid på å komme deg igjen etter å ha feiret nasjonaldagen.

Men ikke nok med dette, det er flere fridager denne måneden. Torsdag 9. mai er det Kristi himmelfartsdag og mandag 20. mai er det 2. pinsedag. Du bør med andre ord glede deg til mai!

Hva får du i feriepenger

Nesten 120 dager skolefri

Med høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og helligdager har hver skole omtrent 120 fridager. Vi har i denne utregningen også tatt med lørdager og søndager. Det er viktig å presisere at ferier og fridager varierer fra fylke til fylke, og at det derfor kan være forskjell i antall feriedager. Vi har heller ikke tatt med sommerferien til neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lurer du på hvordan ferien for skoleåret 2012/2013 er i ditt fylke?

Her er skoleferieoversikten for hele landet