Slik blir du seiler

>>> Tilbake til innledningen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra landkrabbe til sjøulk

 1. Slik blir du seiler


Seilkurs

Det finnes seilkurs i alle nivåer og over hele landet. Ta kontakt med seilforeningen der du bor for ytterligere informasjon.

 • Oslo Seilskole
  Tlf: 22 43 66 77
  Pris: Fra 800 kroner for fem timers introduksjonskurs til pakkekurs med introduksjon og båtførerprøve.
  Nett: Oslo Seilskole

  Tilbyr introduksjonskurs, kurs for viderekommede, båtførerprøven og oppfriskningskurs. Seilskolen er også behjelpelig med å opprette båteierfelleskap. Leier også ut båter.

 • Naviko Seilskole
  Tilbyr: Ulike temakurs, introduksjonskurs, kurs for kvinner og skipperkurs.
  Pris: Fra 1.000 kroner for et radarkurs til 9.000 kroner for et gourmetkurs med mat.
  Tlf: 915 17 817
  Nett: Naviko Seilskole
 • Inspiratour Leirskole for voksne
  Tilbyr: Seilkurs i Kroatia
  Pris: 5.990 + flybilletter til Kroatia
  Tlf: 47 40 00 19 82
  Nett: Inspiratour
 • Trafalgar Sailing
  Tilbyr: Britiske Trafalgar Sailing tilbyr seilkurs på alle nivåer med utreise fra Barcelona eller Gibraltar. Har også kurs for barn
  Pris: Fra 220 britiske pund, tilsvarende 2.582 kroner ifølge DinSides valutakalkulator, for et teorikurs til 2.100 britiske pund, tilsvarende 24.646 kroner i dagens kurs i chartret båt.
  Tlf: + 34 - 699 411194
  Nett: Trafalgar Sailing
 • Båtførerprøven

  Når du tar båtførerprøven får du en innføring i navigasjon og bruk av navigasjonsinstrumenter. Du lærer om lanterner, nødsignal og sjøens trafikkregler. Videre får du en innføring i sjømannskap, sikker bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner. Båtførerprøven er en frivillig, teoretisk prøve, og blir sett på som et godt teoretisk grunnlag for å føre fritidsbåt på inntil 15 meter. Den gir ingen formell kompetanse med hensyn til hvilke fartøy du kan føre, men som fører av fritidsbåt må du ha nødvendige ferdigheter i bruk av båt, slik at navigering og behandling av båten skjer i samsvar med godt sjømannskap.

  Det blir arrangert kurs over hele landet av båtforeninger, båtskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, studieorganisasjoner etc. Kurset har hovedvekt på emnene sjømannskap, navigasjon, lover og regler, og blir avsluttet med en skriftlig eksamen. Etter bestått prøve utsteder sensor båtførerbeviset. Du må være 14 år for å kunne få båtførerbeviset. Dette ifølge Sjøfartsdirektoratet.

  Mannskap

  Det er muligheter for å mønstre på som mannskap over hele verden. Nettstedet Crewseekers matcher mannskap med båt over hele jorda. Ofte søkes det etter folk med spesielle kunnskaper som kan reise på gitte datoer.

  Dersom du ønsker å prøve deg på en atlanterhavsoverfart fra øst til vest, drar du til de kjente påmønstringsstedene som Isle of Whight, Lisboa eller Las Palmas. Vanligvis legges disse atlanterhavsoverfartene til senhøsten for å unngå orkansesongen i det Karibiske hav. I båthavnene søkes det ofte etter mannskap. Ønsker du å hoppe på andre veien er påmønstringsstedene øyene i Karibia, Fort Lauderdale eller Miami. Overfartene derfra legges til mai og juni.

  Leie båt

 • Albatross Yacht Charter

 • Sted:Stavanger
  Tlf.: 51 89 06 09
  Flåte: Middelhavet, Stillehavet, Seychellene og Karibia
  Pris: Fra 1.595 dollar, tilsvarende 9.889 kroner i dagens kurs, for en uke i lavsesong, og opptil 2.295 dollar tilsvarende 18.596 kroner.
  Nett: Yachtcharter

 • Salty Seas Yacht Charter Ltd.

 • Sted: Sandnes
  Tlf.: 51 612 89 36
  Flåte: Karibia, Stillehavet og Middelhavet
  Pris: Fra 2.300 kroner for en uke i Hellas i lavsesong.
  Nett: Saltyseas

 • Sunsail

 • Dette selskapet tilbyr utleie av båter og seilkurs.
  Sted: Son
  Tlf.: 64 98 54 10
  Flåte: Agent for Sunsail, tilbyr utleie i Det indiske hav, Stillehavet, Karibia og Middelhavet.
  Pris: Priser per person, for eksempel koster en uke i seilbåt utenfor Tyrkia 6.789 kroner.
  Nett: Sunsail

  >>> Tilbake til innledningen