Slik blir du biolog

Fem års studier venter den som vil bli biolog.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- For å kunne kalle deg biolog kreves det hovedfag innen en bestemt retning innen biologien. Dette tar fem år etter endt videregående skole, sier Anne Høidal, administrativ leder ved Institutt for biologi ved universitetet i Tromsø. Hun er utdannet biolog.

Høidal opplyser videre at i forkant av et biologistudium bør du velge realfag på videregående. I følge Høidal er ikke dette noe krav, men studenter som mangler dette får lett problemer. Deretter følger et grunnemne i biologi og et kurs i kjemi på universitetet. Dette tar normalt ett år. Deretter velger du en retning du er interessert i å spesialisere deg i.

- Biologien er stor og det finnes mange retninger. Som biolog kan du jobbe innen forskning, som lærer, i offentlig sektor eller på ulike prosjekter. Den som vil ut i verden kan velge å kombinere biologi med økonomi eller språk og jobbe innen for eksempel fiskeri- eller eksportsektoren. Vi har noen fra Universitetet i Tromsø som jobber i Nepal og Tibet, forklarer Høidal.

Høidal sier at etter endt hovedfag i biologi kan du forvente en lønn på rundt 280.000 kroner.

- De fleste ligger rundt 300.000 kroner årlig, men det finnes dem som jobber på oppdragbaserte prosjekter og disse har en helt annen lønn, forteller Høidal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til hovedartikkelen.