Slik blir det billigst mulig

Leie hus billigst mulig? Her er tipsene.


Sesong
Det første du må vurdere, er når du skal feriere. Det er mye å spare på å leie utenfor høysesong, så har du mulighet til å styre unna juni, juli og august, og skolenes ferier, så kan du gjøre røverkjøp.

 • Skoleferieoversikt 04/05
 • Standard
  Det neste du kan spare mye penger på, er å revurdere dine krav til standard. Kan du se mellom fingrene på at det ikke er eget svømmebasseng i hagen og boblebasseng i velværerommet, så kan du redusere ukesleien betraktelig. Du betaler mye for høy standard.

  Land
  Du kan også vurdere til hvilket land du vil reise. Det er for eksempel litt billigere å leie i land som Polen, Ungarn og Slovakia, enn i Spania, Frankrike og Italia. Sør-Europeiske leieobjekter er også gjerne litt billigere enn danske; mest på grunn av forskjeller i standard, ifølge Novasol.

  Beliggenhet
  Man betaler for standard, og man betaler for beliggenhet; slik er det på eiemarkedet, og slik er det på leiemarkedet. Du må selvsagt betale mer for beliggenhet nær strand og vann, enn for en hytte i skogen. I Danmark er det for eksempel billigere å leie midt i landet, rundt Silkeborg. Og i det området har man ifølge Philip Kildegaard i DanCenter de laveste gjennomsnittsprisene i Danmark.

  Restplasser
  Husk også muligheten for restplasser. Veldig mange av feriehusselskapene har restplasstilbud på objekter som de ikke har fått leid ut. Men da må du ha is i magen og vente til nært opp til avreise, og du kan ikke være superkresen med tanke på standard og beliggenhet; du vet jo ikke hva du kan få så nært opp til avreise. Men flere og flere benytter seg av muligheten til å kjøpe restplasser, og det vil si at flere og flere hus er ledige nært opp til avreise. Sjekk sommerhusfirmaenes nettsider for restplasstilbud.

  Prut
  Leier du direkte fra privatperson, er det mulig å prute. Det er tross alt bedre med 4.000 kroner i inntekt enn ingen inntekt, selv om leieprisen egentlig er satt til 5.000.

  Kampanjer og medlemstilbud
  Mange av utleieselskapene kjører forskjellige kampanjer gjennom året; det være seg rabatter dersom du kjøper flere netter, lavsesongstilbud osv. Følg med i aviser og på nettsidene til utleieselskapene. Sjekk også om du kan få rabatt i kraft av medlemskap i forskjellige organisasjoner; Novasol gir for eksempel rabatt til NAF- eller OBOS-medlemmer.