<b>FORNØYD LORD:</b> – Det skal sies at tittelen er veldig artig å ha, men den er nok mer en diplom enn et ekte dokument, innrømmer Lord Christer Monsen.  Foto: Privat
FORNØYD LORD: – Det skal sies at tittelen er veldig artig å ha, men den er nok mer en diplom enn et ekte dokument, innrømmer Lord Christer Monsen. Foto: PrivatVis mer

Slik ble Christer (27) lord

Fikk en bursdagsgave utenom det vanlige.

Det er mange som ønsker «å være noen» her i livet. Men nå har faktisk du muligheten til å si «Hva! Vet du ikke hvem jeg er?» uten å måtte skjemme deg ut på TV i beste sendetid, eller eventuelt gifte deg adelig for å oppgradere statusen din.

Det er Christer Monsen et prakteksempel på. Han kan med sin fulle rett benytte seg av «vet du ikke hvem jeg er»-kortet. På 27-årsdagen hans, 29. juni i år, fikk han nemlig en spesiell bursdagsgave av en kamerat.

– Du er nå blitt «lord», stod det. En veldig artig bursdagsgave å få, sier Monsen til DinSide.

Han hadde ikke hørt om dette før, men synes det var en hyggelig overraskelse å få full dokumentasjon på det.

Har du hørt om disse? Her er verdens rareste steder

Slik gjør du det

Hvis drømmen din er å bli en lord, lady, baron eller baronesse, så er det hele ganske enkelt. Det er det relativt ukjente landet «Sealand» som gir deg den eksklusive sjansen til bli adelig for noen hundrelapper.

Her ser du Sealand, plattformen som gjør det mulig for folk flest å bli adelig. Foto: wikimedia commons
Her ser du Sealand, plattformen som gjør det mulig for folk flest å bli adelig. Foto: wikimedia commons Vis mer


Fyrstedømmet Sealand er en selvutnevnt mikronasjon, som er lokalisert på en tidligere forsvarsinstallasjon fra 2. verdenskrig. Sealand er opprinnelig et gammelt fort, bygget som en plattform utenfor kysten av Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mikronasjonen erklærte seg selv som egen stat 2. september 1967. Nasjonen måler 550 kvadratmeter og styres av prins Roy Bates og prinsesse Joan Bates. Plattformen ligger i Nordsjøen, rundt ti kilometer utenfor kysten av Suffolk i England, ifølge Wikipedia.

På Sealands nettside, "The Official Sealand Shop", kan tittelen lady eller lord bli din for 29,99 pund, mens det koster litt mer å bli baron eller baronesse. Nærmere bestemt 44,99 pund, noe som tilsvarer cirka 410 norske kroner. Pluss at du må regne 4,99 pund ekstra i porto.

Landet har også en morsom forhistorie, som du kan lese mer om her.

Verdens rareste lover - sjekk her!

Mest på moro

Selv om Monsen kan kalle seg for lord nå, er det likevel ikke ofte han gjør det.

– Nei, ikke direkte. Det skjer mest på fest og sånn, bare for artighetens skyld. Men jeg bruker det ikke i jobbsammenheng. Tror folk ville ha ledd av meg da, forteller Monsen, som er daglig leder ved Brix Bilvask AS i Sandefjord.

Han har foreløpig ikke merket noen spesielle fordeler med å være lord.

– Jeg kunne nok klart å fått noe ut av denne tittelen i visse anledninger, men tror ikke den hjelper meg med å få et større lån i banken; "Din søknad er innvilget, Lord Christer Monsen", sier Monsen spøkefullt.

SVART PÅ HVITT: Lord Christer Monsen er veldig fornøyd med å være adelig. Foto: Privat
Beviset: - På papirene står det at adeltittelen ikke må sammenlignes med den du får i Storbritannia, så jeg tror neppe det blir middag på slottet med kongen. Men det hadde jo vært morsomt om det hadde skjedd! Jeg måtte vel ha fått tak i nasjonaldrakten til Sealand da, eller noe, sier Lord Christer Monsen. Foto: Privat
Lord Christer Monsen har foreløpig ikke merket noen spesielle fordeler med å være lord. Ennå. Foto: Privat

Slik ser lord-beviset ut:

Nektet av Facebook

Etter at Monsen ble adelig, har han forsøkt å endre navnet sitt på Facebook til "Lord Christer Monsen". Men det likte ikke Facebook.

– Jeg ble nektet av Facebooks automatiske godkjenningssystem. Det er visst ulovlig å være lord på Facebook, sier Monsen og ler.

Har du planer om å besøke"landet" du er lord i?

– Det kan jeg vel egentlig ikke svare på her og nå, men det er jo en plattform det er snakk om. Tror heller jeg ville ha besøkt Sartor Senter, spøker Monsen.