Slik beveger undergrunnen i London seg

Sjelden lenge å vente på en tube...

 Foto: Traintimes.org.uk
Foto: Traintimes.org.uk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du vært i London og tatt undergrunnen, har du sikkert latt deg forvirre og imponere av det store underbrunnsnettet byen har.

Og det er klart London må ha et stort og velutbygd undergrunnsnettverk. Det bor tross alt nesten åtte millioner mennesker i byen, 12 millioner hvis man tar med områdene rett utenfor.

Det er sjelden man må vente mer enn fem minutter på neste undergrunn når man har kommet seg ned til perrongen. Ofte er det ikke mer enn 2-3 minutter mellom hver avgang.

Dette betyr naturlig nok at undergrunnsnettet er ganske travelt. Og for å illustrere dette, har en londoner faktisk tatt seg bryet med å lage en live-applikasjon som viser hvor de forskjellige togene befinner seg akkurat der og da.

På kartet kunne jeg faktisk også se at undergrunnen beveger seg i rasende fart under Hyde Park, på vei mellom Hyde Park Corner og Queensway. Hmmm... dette er merkelig, for det går jo ingen undergrunnslinje mellom de to stasjonene? Hvis det faktisk er et tog, og ikke bare en feil på kartet, må det finnes et lukket spor som går under parken og brukes for å transportere togene fra en linje til en annen.

 Foto: Traintimes.org.uk
Foto: Traintimes.org.uk Vis mer

Slik ser kartet ut:


Dette er ganske gøy for smånerder eller londonelskere. Du kan selv se kartet her.

Mer fra London

Triksene som gjør at du får mer ut av londonturen
Innsidetips til London
Hippe Øst-London