Slik backpacker du i Sør-Afrika

Backpacking i Sør-Afrika

  1. BILDER fra Sør-Afrika
  2. Slik backpacker du i Sør-Afrika


Det er lekende lett å backpacke rundt i Sør-Afrika. Enten leier du en bil og kjører rundt selv, eller du hopper på BazBus, som tar deg fra hostell til hostell langs kysten mellom Cape Town og Durban, og inn i landet til Johannesburg, Manzini (i Swaziland) og Nelspruit, som ligger like utenfor Krüger Nasjonalpark. BazBus har også ruter til vindistriktet Stellenboch, Oudtshoorn, der det foregår strutseoppdrett, og til Kwazulu Natal, der zuluene holder til, for å nevne noe.

En billett for hele turen

BazBus er et helt genialt konsept. Minibussene kjører mellom hostellene langs de forskjellige rutene, og frakter så mange som 15.000 backpackere i året. Du kjøper en billett som tar deg for eksempel mellom Cape Toen og Johannesburg, og hopper av og på som det passer deg. "Heisann, dette hostellet var fint. Her hopper jeg av og blir noen dager." Det er det som kalles reisefrihet.

Foto: BazBus Foto: BazBus Vis mer


En enveisbillett mellom Cape Town og Johannesburg koster 2.300 rand, cirka 2.400 kroner, (tur/retur 3.300 rand - 3.450 kroner). En enveisbillett mellom Cape Town og Port Elizabeth koster 810 rand, cirka 850 kroner. En tur/retur billett koster 1.150 rand, cirka 1.200 kroner. Du kan også kjøpe såkalte travel passes, som koster fra 850 rand, cirka 880 kroner, for et syvdagerspass.

På BazBus' hjemmesider finner du også en oversikt over alle hostellene bussene stopper på, og lenker til deres hjemmesider.

På nett:
BazBus

Beste tidspunkt å reise

Sør-Afrikas sommer varer fra november til mars, men høysesongen er i desember og januar. Selv om backpackeridealet er å bare loffe rundt og ta ting på sparket, kan det være en idé å bestille overnatting på noen av hostellene, i hvert fall hvis du vil bo på hosteller som Wild Side, som ligger litt for seg selv. Kjipt å hoppe av bussen midt i ingenting for så å finne ut at det eneste hostellet i mils omkrets er fullt.

Skal du få noe ut av turen, bør du reise i minst to uker. Og er du først i Sør-Afrika MÅ du besøke Cape Town, som er en av verdens vakreste byer. Sør-Afrika er et helt vannvittig vakkert og fascinerende land - både på godt og vondt. Det er et eldorado for surfere, klatrere, naturelskere, eventyrere og strandløver. De fleste hosteller har kontakt med forskjellige selskap som tar deg med på safari, klatretur, hesteridning, kajakking, haidykking, strikkhopping ... Lista er uendelig.

Hvem passer det for?

Alle som er eventyrlystne, unge til sinns og som liker å feriere i sol og varme. Flesteparten av backpackerne i Sør-Afrika er mellom 20 og 35 år. Husk at mange hosteller har dobbelt-, tremanns- og firemannsrom i tillegg til sovesal, dersom du ønsker litt privatliv.

Hvordan er prisene?

Sør-Afrika er et billig land å feriere i. Det koster ikke mye å gå ut og drikke og spise. Overnatting på hosteller (i sovesal) koster rundt 80-100 kroner natten. Et dobbeltrom (på hostellene som har det) koster rundt 300 kroner.

Slik kommer du deg dit:

Litt avhengig av hva du har lyst til å se, flyr du inn til Cape Town eller Johannesburg. Husk at de billigste billettene er tur/retur-billetter, så å fly inn til Johannesburg, og hjem igjen fra Cape Town kan koste deg dyrt. Det finnes imidlertid en rekke flyselskap som flyr deg billig innad i landet. Flybilletten til Cape Town eller Johannesburg koster fra 7.000 kroner, og jo tidligere du bestiller, jo bedre.

Disse flyr til Sør-Afrika:
British Airways
KLM
Lufthansa
Air France

Sørafrikanske lavprisselskaper:
Kulula
1Time

Nyttig på nett:
Backpack Africa
Backpacking South Africa
All Africa Backpackers