Slår ned på sexsalg i Thailand

Politiet med offensiv i Pattaya.

Pattaya er kjent for sine dansejenter og mye prostitusjon. Foto: Gregorof
Pattaya er kjent for sine dansejenter og mye prostitusjon. Foto: Gregorof Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag i forrige uke slo politiet i Pattaya til og arresterte 60 personer mistenkt for å selge sex. 40 kvinner og 20 transseksuelle ble arrestert og bøtelagt, skriver Pattayaone.net.

Aksjonen var et ledd i en ny og hardere linje mot sexturismen i Pattaya.

Det er Pattayas nye politimester, Nantawoot, som har iverksatt offensiven mot prostitusjon. Han har uttalt at politiet også er ute etter bakmennene som organiserer prostitusjonen, og formidler kontakt mellom de prostituerte og kundene deres.

Han lover også at det skal tas tak i problemene med narkotikasalg og organisert kriminalitet.

Les også: Solferoe - sex inkludert

Vil utvise utenlandske kriminelle

Tidligere i februar annonserte sjefen for thailandske immigrasjonsmyndigheter, generalløytnant Wuthi Liptapanlop, at det skal opprettes en ny avdeling som skal avsløre ettersøkte kriminelle utlendinger som gjemmer seg i Thailand. Det skriver Pattaya Times.

Som et eksempel på et slikt tilfelle skriver Pattaya Times om en dansk mann som var ettersøkt for skattesvindel gjennom Interpol. Han ble arrestert i Thailand i november 2009, etter to år på rømmen. Da hadde han bare rukket å være i Thailand i to uker, etter å ha sneket seg over grensen fra Malaysia.

Reaksjonene på opprettelsen av den nye avdelingen har vært positive. Både FBI og Interpol har levert National Crime Unit lister med informasjon om sine mest ettersøkte.