VOLDSOMT: 50- og 60-åringer vil ikke bare ligge på stranda. Her møter nordmenn lokalbefolkningen på Mosambik.  Foto: Mats Bigård/Star Tour
VOLDSOMT: 50- og 60-åringer vil ikke bare ligge på stranda. Her møter nordmenn lokalbefolkningen på Mosambik. Foto: Mats Bigård/Star TourVis mer

Slapper ikke av på ferie

Reisekåte 50-åringer tilfredsstiller sine spesielle behov.

- Dagens femti- og sekstiåringer sitter ikke i en ørelappstol og løser kryssord. De vil ut og oppleve verden.

Det hevder kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Reiseselskapet har spurt nesten 1.100 nordmenn om sine reisevaner, og "Rolling Stones"-generasjonen skal ikke skille seg nevneverdig fra dessert-generasjonen.

Her er det perfekte hotellet for kvinner som hater menn

Reiser mye

Over 80 prosent av nordmenn over 55 år har vært på utenlandsferie minst en gang i løpet av de siste tolv årene.

Hver tredje hadde vært tre ganger eller mer på en slik tur.

Og det er slett ikke bare for å slikke sol og lese Se og Hør at de begir seg utenlands. Halvparten av de spurte var også opptatt av opplevelser og kultur.

Opp av hengekøya

- En 50- eller 60-åring har i dag de samme behovene som en 25-åring. Satt litt på spissen så er dette en kunnskapstørst, frihetselskende og ikke minst en ressurssterk gruppe med både velfylte lommebøker og hoder, sier Petersson i en pressemelding.

Flysetet hvor du virkelig kan strekke på beina

At denne generasjonen har ressurser for å reise på slike turer speiler seg i tallene til reiseselskapet. Deres charter-konsept TEMA, som bytter ut svømmebasseng med kulturperler, dreier seg mer og mer om krevende, fysiske turer. Som å sykle rundt i Kina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterspørselen etter slike turer skal ha doblet seg bare den siste tiden, mye takket våre spreke middelaldrende.

- Mens de yngre drømmer om eksotiske strender er dette en gjeng som vil oppleve og ikke kaste bort tiden i en hengekøye. Her er det bokstavelig talt ut av køya og opp i trærne, for ikke å si ut i jungelen, smiler Petersson.

Slik sparer du tusenlapper på New York-turen