Patong på nært hold. Foto: Cheryl Lee
Patong på nært hold. Foto: Cheryl Lee Vis mer

Slakter Phuket som reisemål

Turismen er død om ti år, mener en av ferieøyas senatorer.

Publisert
Sist oppdatert

– Forurensning, avfall og grådighet ødelegger Phukets viktigste eiendeler, uttalte nylig Tunyaratt Achariyacha, en av øyas senatorer, på et toppmøte om turismen på Phuket.

Det skriver Phuket Wan

Skal du til Thailand? Prøv dette!

Viste slumbilder

Sist uke traff hun Thailands statsminister Yingluck Shinawatra, for å diskutere hvordan de skal løse miljøproblemene til Phuket.

Statsministeren fikk da servert en liste over Phukets strender og problemene som ødelegger dem. Achariyacha skal ha vist frem sine egne bilder av Phukets hovedstrender, som viser at noen av dem ser ut som slum, mye på grunn av ukontrollerte kommersielle aktiviteter.

– Noen må ta ansvar, hvis ikke finnes det ikke håp for Phuket. Det kommer til å være over om ti år. Strendene ser ut som slummen, sa Achariyacha på møtet.

Nå håper hun på økonomisk hjelp fra regjeringen.

Les også: Pattaya vil vekk fra sex-stempelet

– Fortsatt fine strender

8 til 12 millioner turister besøker Phuket årlig. Reiseoperatøren Ving har cirka 6.000 kunder i året som reiser med dem til Phuket.

Sophie Frisholm, PR-manager i Ving Norge, bekrefter at det har blitt en større kommersialisering med aktiviteter på og rett ved strandområdene på Phuket, og at det ser ut til at det går vel fort frem på noen av stedene.

– Selve strendene holder fortsatt meget høy klasse, men diverse vannaktiviteter, som utleie av båter og vannskutere, skaper mye støy enkelte steder. I tillegg ser man et stadig større utvalg av strandbarer og restauranter, direkte på stranden, noe som trolig er årsaken til ”slumbegrepet” som blir brukt i artikkelen, sier Frisholm til DinSide.

Mer om Phuket på Thailands turistnettside

Tror ikke Phuket forsvinner

Hun tror det er viktig at lokale og sentrale myndigheter i Thailand sammen bidrar til å legge klare og tydelige retningslinjer for den fremtidige utviklingen og ”driften” av strandsonene i Phuket.

– Men det finnes fortsatt mange fine strandområder på øya, hvor kommersialiseringen ikke har kommet så veldig langt, og at det fortsatt er store muligheter for å finne en rolig plass i solen. At Phuket skulle forsvinne som turistreisemål om 10 år har jeg ingen tro på, men ethvert reisemål har konkurrenter, også Phuket, forteller Frisholm.

Så langt har ikke Ving mottatt noen reaksjoner på Phukets "slumstrender".

– Men våre faste thailandfarere har nok sett den store utvikling på øya opp igjennom årene, tror PR-manageren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer