Sladderekspressen

FERIEGLAMOUR: Sludre med Naomi Campbell? Flørte med Ricky Martin? Her ferierer stjernene.

Vil du se Naomi Campbell sprade rundt i badedrakt legger du turen til Jamaica. Her går modellen for den brasilianske badedraktprodusenten Rosa Chá.<br />
<br />
<i>Foto: São Paulo Fashion Week/Calendário</i> Foto: São Paulo Fashion Week/Calendário
Vil du se Naomi Campbell sprade rundt i badedrakt legger du turen til Jamaica. Her går modellen for den brasilianske badedraktprodusenten Rosa Chá.

Foto: São Paulo Fashion Week/Calendário Foto: São Paulo Fashion Week/Calendário Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 • Naomi Campbell vil helst til Jamaica

 • Naomi Campbells mor er fra Kingston og derfor er Jamaica som et hjem for modellen.

  - Her er det alltid en åpen dør, og folk her vet hvordan en morer seg, sier hun til det spanske sladrebladet Hola!

  Campbell har et lite hus på den karibiske øya hvor hun angivelig lever i all enkelhet.

  - Jeg bruker mest tid på soverommet. Jeg lager også mat slik man gjør det her. Jeg lager kylling og karri og lar det i bake i ovnen. Og så spiller jeg BlackJack og Monopol med vennene mine (les Kate Moss, Quincy Jones og Christy Turlington). Jeg kjøper alle hotellene og ender opp som bankerott, forteller Campbell.

  Jamaica har 2,7 millioner innbyggere. Brutto nasjonalprodukt per hode er p.t. 3.700 dollar (Norge: 37.700 dollar i 2003. Kilde: Caplex.no). Den karibiske øya ligger rett sør for Cuba og dyrker frukt og bauxitt. Air France, KLM, American Airlines, Condor, Lufthansa og Air Jamaica flyr dit.

  Nett: VisitJamaica

 • Michael Douglas, St. Barth

 • Michael Douglas og familien slapper av på de flotte strendene på Saint Barths. Men har ikke alene. Øya er kjent for å trekke til seg kjendiser og millionærer av alle slag, som for eksempel familiene Rockefeller og Rotchild, som har egne hus her.

  Saint Barth hører til Antillene, er kun 21 kvadratkilometer stor og har kun 5.500 innbyggere. Hovedstaden har navn etter svenske Kong Gustav: øya var nemlig svensk koloni i 1784 - 1877.

  Air France og British Airways flyr fra henholdsvis Paris og London i samarbeid med Winward Island Airways International. Billetten koster fra et par tusen dollar.

  Les mer: DinSides Karibia-arkiv

 • Kongelig på Azorene

 • Den spanske kongefamilien ferierer jevnlig på de grønne vulkanske øyene Azorene, to og en halv times flytur fra det portugisiske fastlandet. Her er de observert ruslende i hovedstaden Angra do Heroismo, som står på UNESCOS verdensarvliste. Øyene er kjent for sine vakre kirker, fine kunsthåndverk og likører brygget på maracuyá og ananas - og som angivelig skal gi god helse.

  Øygruppa Azorene med 245.000 innbyggere er en portugisisk provins i Atlanterhavet. Solia tilbyr pakkereiser til Azorene.

  Nett: Açores

 • Petra

  The Treasury har blitt brukt som filmkulisse i filmen Indiana Jones and the Last Crusade.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst/privat, ikke til gjenbruk
  The Treasury har blitt brukt som filmkulisse i filmen Indiana Jones and the Last Crusade.

  Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst/privat, ikke til gjenbruk Vis mer


 • Det spanske kronprinsparet, Felipe og hans doña Letizia, dro på bryllupsferie til Jordan, og naturligvis Petra. Senere var Richard Gere her. Kanskje ikke rart, for Petras slott, gravkammere og amfiteatere med plass til 8.000 mennesker, ble bygget i perioden 300 f. Kr. - 100 e. Kr. I sandsteinsfjell. Byen tar pusten fra folk.

  Det var det nomadiske folket nabateerne som innvandret fra det vestre Arabia 300 år f. Kr., som etablerte byen Petra (Petra som betyr stein eller klippe på gresk). Byen ligger ved kanten av Wadi Arabi, rett ved Wadi Mousa, 260 kilometer fra hovedstaden Amman.

  Nabateerne var dyktige handelsfolk og handlet med myrra, krydder, silke fra India, elfenben fra Afrika og med dyr. De avkrevde skatter av reisende i området mot å sikre trygg ferdsel. Med århundrene kontrollerte nabateerne handelsveiene mellom Jordan, Rødehavet, Damaskus og det sydlige Arabia. Dette gjorde gjorde nabateerne rike. Og i stand til å bygge en veldig by som Petra, der arabisk, egyptisk, gresk, syrisk og romersk kultur møttes. Nabateerne var ekte kosmopolitter som hentet inspirasjon fra alle de var i kontakt med; bevisene på det er skåret inn i Petras vegger.

  Royal Jordanian i samarbeid med Austrian flyr fra Stocholm til Amman. Billettprisene starter på cirka 5.000 kroner. Lufthansa og British Airways flyr fra Oslo til Amman via henholdsvis Frankfurt og London. Flypriser fra cirka 6.000 kroner.

  Les mer: BILDESPESIAL: Salam, Petra

  Nett: Kong Hussein.gov
  See Jordan
  Dronning Rania

 • Alle stjerners Miami

 • Alle har Miami som favorittreisemål, og noen elsker byen så mye at de har åpnet sitt eget etablissement her, slik som Cameron Diaz og Ricky Martin. Men her, i byen som med de fantastiske strendene, de overveldende shoppinggatene og med de mange virkelig heftige klubbene, har slike som Al Capone og Gianni Versace feriert. Cubanske Gloria Estefan, Renée Zellweger, Jennifer Lopez og Sean Penn er bare noen av de du kan dumpe borti når du spaserer langs den neonbelyste Ocean Drive på South Beach.

  Har du en cubaner i magen bør du ta turen innom Pequeño Habana; her snakker man spansk og lever som om man fortsatt var på Cuba.

  Det er for tiden billig å reise til Miami. En billett koster fra cirka 4.000 kroner og de fleste store flyselskaper har Miami på sine ruter.

  Nett: Greater Miami Convention & Visitor Bureau

  Kiled: Hola.es, DinSides arkiver

  RELATERTE ARTIKLER:

  Stjernekokkenes bringebærsteder

   Foto: britainonview/Martin Brent
  Foto: britainonview/Martin Brent Vis mer


  MATPRAT: Hit reiser Norges fineste ganer helst på matferie.

  Les mer:

  Londons Walk of Fame

   Foto: Dave M. Benett/All Over Press
  Foto: Dave M. Benett/All Over Press Vis mer


  STJERNESKINN: Nicole Kidman, Sir Elton John og The Beatles er blant stjernene som har fått plass på The Avenue of Stars.

  Les mer:

  Psycho hoteller

   Foto: Ikke til gjenbruk
  Foto: Ikke til gjenbruk Vis mer


  FILM: Ta inn på det virkelige Overlook Hotel. Eller se badeværelset der Marion ble drept. Her er ondskapens og filmdrømmenes hoteller.

  Les mer:

  Kahlua med kjendisene

   Foto: MJ Kim/Getty Images/All Over Press
  Foto: MJ Kim/Getty Images/All Over Press Vis mer


  KJENDIS: Drikk Martini med Cameron, legg deg på rygg med Patrick Kluivert. Her er kjendisenes egne barer.

  Les mer:

  Donalds New York

   Foto: Frazer Harrison/Getty Images/Allover press
  Foto: Frazer Harrison/Getty Images/Allover press Vis mer


  SLADDER: Heng med Donald og dama. Her er Trumps New York.

  Les mer

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!