Finner han arbeidsro nede blant fiskene, tro? Foto: Jason de Caires Taylor
Finner han arbeidsro nede blant fiskene, tro? Foto: Jason de Caires Taylor Vis mer

Skulpturpark under vann

Våt kunstopplevelse i Mexico.

Tar du deg en dykke- eller snorkletur utenfor Isla Mujeres ved Cancún i Mexico, vil du oppleve mer enn vakre koraller og fargerike fisk. På den hvite sandbunnen vil det nemlig stå 400 skulpturer turistene kan kikke på.

Foreløpig har bare noen av skulpturene kommet på plass i The National Marine Park, som altså ligger utenfor det karibiske turistparadiset Cancún på Yucatanhalvøya.

Forøvrig kan denne delen av Mesico anbefales på det sterkeste. DinSide besøkte Riviera Maya for noen år siden, og tar gjerne turen igjen. Her venter kritthvite palmestrender, mexicansk mat, mayaruiner og fantastiske snorkle- og dykkemuligheter. Les om våre opplevelser herfra i artiklene Mayaenes karibiske drøm, Sterke saker i Mexico, Vått, blått og helt rått.

Det er den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor som har laget skulpturene, som alle er i full størrelse, og er ment å være grosted for koraller.

Når de 400 statuene er på plass, er håpet at skulpturparken skal bli en turistattraksjon som reduserer presset på de naturlige revene i området, som fikk hard medfart under orkanen i 2004, og trenger tid for å komme tilbake.

Skulpturparken vil bli 150 kvadratmeter stor, og alle statuene vil ha en totalvekt på 120 tonn.

Denne installasjonen heter "The Archive of Lost Dreams". Foto: Jason de Caires Taylor
Et annet eksempel på de Claires Taylor sin undervannskunst. Her har korallene tatt bolig på statuene. Foto: Jason de Caires Taylor
Ganske spektakulært å snorkle rundt og komme over denne installasjonen. Foto: Jason de Caires Taylor
Nei, de har ikke utslett, de er korallifisert. Foto: Jason de Caires Taylor
de Claires Taylor har også skulpturprosjekt andre steder. Denne damen snorkler over en av skulpturene utenfor den karibiske øya Grenada. Foto: Jason de Caires Taylor


Les mer om skulpturparken her: Underwatersculpture.com

Artikkelen fortsetter under annonsen