Skrytepave eller ekte skiboms?

Det er lett å være stor i kjeften på egne vegne hva gjelder skidedikasjon.

En tur ned Gaustatoppens brattside er kun for ekte skiboms.
Foto: Stian Gihle Foto: Stian Gihle Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi gir deg tipsene som skiller en skrytepave fra en ekte skiboms.

Ankomst

Skrytepaven ankommer i sin dyre BMW med skiene skiboksen, som selvsagt er lakkert i samme farge som bilen. Skibomsen går til heisen, han bor nemlig like ved og har dessuten ikke gravd frem pickup'en fra snøhaugene.

Snøforhold

Skrytepaven stresser opp tidlig om morgenen fordi det har kommet hele 20 centimeter nysnø. Skibomsen sover lenge fordi det kun har kommet to desimeter nysnø.

Føre var eller etter snar

Skrytepaven ringer Norges Geotekniske Institutt (NGI) for siste oppdateringer om skredfaren før han reiser på fjellet, og sjekker værmeldingene fra Det norske meteorologiske institutt (DNMI). Skibomsen ser ut for å sjekke været og ringer NGI med sine rapporter om skredfaren når han er tilbake fra turen.

Utstyr

Skrytepaven blir forbannet når noen kjører over skiene hans og riper opp den glossy oversiden. Skibomsen maler sine ski svart så ingen vil stjele dem, og bekymrer seg for skisålenes tilstand, ikke oversiden. Skrytepaven har et skikkelig fancy skistativ på bilen. Skibomsen har et skikkelig fancy skistativ ved inngangsdøren.

Afterski

Skrytepaven oppsøker stedets heteste serveringssted, spanderer på alle kompisene og kjøper de største øl-glassene og de dyreste drinkene. Skibomsen står i baren og serverer, og drikker gratis etter jobb.

Regnskapets time

Skrytepaven regner på hvor mange dager han har vært på ski denne sesongen, og ønsker at skisesongen var lenger. Skibomsen fører regnskap over de dagene han ikke kom seg på ski i år, og har ikke fått med seg at skikjøring er sesongbegrenset.

Mer skihumor finner du her..