Skryt til norsk cruiseselskap

RCCL får heder og ære av cruise-ekspertene.

RCCLs aktivitetstilbud trekkes frem som ekstra bra. Foto: RCCL
RCCLs aktivitetstilbud trekkes frem som ekstra bra. Foto: RCCL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske cruiseselskapet RCCL kommer ut som den store vinneren i Forbes Traveler sin kåring av de beste cruiseselskapene.

Reisemagasinet ville kåre det beste cruiseselskapet i 12 forskjellige kategorier, og satte sammet et panel bestående av 22 cruise-eksperter med bakgrunn fra reisebyråer, cruisenettsider og reisemagasiner som skulle velge vinnerne.

I hele tre av de 12 kategoriene stikker RCCL av med seieren. De tre kategoriene RCCL vinner er for beste underholdning ombord, beste sportsfasiliteter og best for familiecruise.

Vi prissjekker cruiseferie

Her ser du begrunnelsen for hvorfor RCCL ble regnet som best i disse kategoriene:

Ekspertene skryter av isshowene... Foto: RCCL
Ekspertene skryter av isshowene... Foto: RCCL Vis mer
...og surfebølgen... Foto: RCCL
...og surfebølgen... Foto: RCCL Vis mer
...og mener RCCl er spesielt familievennlig. Foto: RCCL
...og mener RCCl er spesielt familievennlig. Foto: RCCL Vis mer

Beste underholdning om bord

Det holder ikke med enarmede banditter og en pianospiller i baren for å gjøre dagens cruisepassasjerer fornøyde. RCCLs cruiseskip har både surfing, klatring, stupeoppvisninger og show som underholder gjestene. Ifølge en av ekspertene i panelet, Bob Mick, er RCCLs isshow "bedre enn showene du ser i Las Vegas". Generelt kan man si at jo større skipet du seiler med er, jo bedre er underholdningstilbudet.

Beste sportsfasiliteter
Hele 90 prosent av ekspertene i panelet mente RCCL hadde de beste sportsfasilitetene. Golfsimulatorer, klatrevegger, bokseringer, surfebølge i bassenget og skøytebaner er eksempler på innretninger som oppfordrer passasjerene til å være aktive.

- Royal Caribbean har et enestående Ship Shape-program, og har de mest moderne treningsapparatene, gymstudioene, saunaene og gruppetimene til sjøs, sa eksperten Lori Herzog.

Les også: De rareste cruisene

Beste på familiecruise
RCCL vant en knepen seier i denne kategorien. Alle de store cruiseselskapene er opptatte av å komme vekk fra ryktet cruiseferie har hatt: at det bare passer for de eldre. Ifølge panelet, er det RCCL som aller best klarer å tilby familieunderholdning. Igjen trekkes skøytebaner, klatrevegger og show frem. Og bedre vil det bli, skal vi tro eksperten Tom Coiro. Han mener det nye gigantskipet
Oasis of the Seas, som sjøsettes i desember, vil tilby "et overveldende utvalg av familieaktiviteter".

- Det er veldig hyggelig at vi vinner i så mange kategorier, og vi er spesielt glade for at vi regnes som best på familiecruise, sier Ellen Stebekk, RCCLs markedssjef i Norden.

Hun forteller at snittalderen på RCCLs cruise er blitt lavere og lavere - for de nordiske cruisepassasjerene er den faktisk under 40 år. RCCL har hatt en bevisst strategi for å gjøre cruiseskipene mer familievennlige, og også satset mye på utvikling av underholdning og fritidstilbud ombord på skipene.

- Det er ikke lenger sant at cruise bare er for pensjonister?

- Nei, absolutt ikke, sier Stebekk.

Merk! Det er ikke alle RCCLs cruiseksip som har fasiliteter som klatrevegg, surfebølge og skøytebane.

På nett: RCCL