Skryt og floskler om Norge

Det spares ikke på vakre ord når ferielandet Norge skal selges til turistene.

Det skrytes uhemmet i turistbrosjyrene.
Det skrytes uhemmet i turistbrosjyrene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Uansett hva du velger eller hvor du befinner deg gir naturen alltid fra seg en godbit. Krystallklare bekker og innsjøer. Imponerende fosser. Dype skoger eller isbreer. I sol, regn, stille eller blåst. Størstedelen av landet befinner seg over tregrensen. Likevel er det plass til vakre daler med gårder som har tradisjoner tilbake til vikingtiden. Fargerikt, forfriskende og praktfullt. I disse landskapene står opplevelsene i kø. Overraskelsen ligger bak neste sving, og neste, og neste …»

Sitatet er hentet fra Feriekatalogen 2001; Ferie slik du selv ønsker det, utgitt av Norges Turistråd (NTR).

Ta testen

Norge forbindes først og fremst med vakker natur, frisk luft og utendørsaktiviteter, viser en undersøkelse gjort av MarkUp Consulting på oppdrag av NTR. Den samme undersøkelsen sier at kun 13 prosent av de spurte i Danmark, 10 prosent i Sverige og 2 prosent i Storbritannia vet mye om Norge som destinasjon.

Turistbrosjyrene er fulle av vakre ord om Norge, både de som er beregnet på nordmenn og de som er beregnet på utenlandske turister. Norge har tapt terreng som turistland, og nå skjerpes innsatsen. Nordmenn selv er kanskje de beste ambassadørene for eget land, men hvor godt kjenner du Norge som det er beskrevet i turistbrosjyrene?

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Promotering av naturopplevelser

Norge forbindes først og fremst med natur, og naturopplevelsene promoteres selvsagt også i turistbrosjyrene. La deg inspirere av disse fantastisk vakre ord om Norge, sakset fra den engelske utgaven av Norges Turistråds Norgesguide:

«Set foot in Fjord Norway and you’ll know straight away that every moment of your visit will be special. Spectacular. Breath-taking. Unbelievable. Will you find the right words to use on your postcards home? Don’t worry if you’re so entranced by the experience that you can’t start to describe it! Just try to take it all in, enjoy it at your own pace and cherish your unforgettable experiences for ever.»

(oversatt til norsk lyder det noe sånt som dette: Sett beina i Fjord-Norge, og du vil med en gang skjønne at hvert øyeblikk av besøket ditt blir spesielt. Praktfullt. Betagende. Utrolig. Vil du finne de riktige ordene til postkortene? Ta det med ro hvis du er så fortryllet av opplevelsen at du ikke engang greier å begynne å beskrive den! Bare forsøk å ta det hele inn over deg, nyt det i ditt eget tempo og plei dine uforglemmelige opplevelser for alltid.)

Du kan teste deg selv også innen følgende tema:

 • Den store geografitesten

 • Meteorologisk mester: Test dine kunnskaper om vær og klima

 • Er du en charterekspert?
 • Hva vet du om Norge?

 • Sex on the Beach? Test deg selv i sydendrinker.

 • Er du en globetrotter? Klarer du å oppføre deg riktig i utlandet?
 • Er du en kafé-kløne? Kul på kafé eller klumsete med koppen?

 • Er du en flybølle?

 • Har du flyskrekk?
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.