Færre nordmenn enn forventet velger seg Egypt i vinter. Årsaken kan ligge både i redsel for mer terror, og i økonomisk usikkerhet.<br />
<I>Foto: Star Tour</I> Foto: Star Tour
Færre nordmenn enn forventet velger seg Egypt i vinter. Årsaken kan ligge både i redsel for mer terror, og i økonomisk usikkerhet.
Foto: Star Tour Foto: Star TourVis mer

Skremmes fra Egypt

Star Tour fjerner fly, andre selskaper melder om negativ etterspørsel til Egypt.

Terroren i USA og den påfølgende økonomiske krisen preger fortsatt reisebransjen. Reisekundene er avventende og selskapene svarer med å redusere antall avganger.

Reduserer til Egypt

Er du en av de reisende fra Bergen og Trondheim med Star Tour, som har tenkt deg til Egypt i vinter? Da kan du ikke lenger reise direkte. Star Tour kansellerer nemlig sine flyavganger til Egypt fra Bergen og Trondheim.

- Vi har merket en redusert etterspørsel til dette reisemålet. Færre bestiller i år enn på samme tid i fjor, og når det gjelder Egypt har vi nå flere avbestillinger enn bestillinger, forteller administrerende direktør i Star Tour, Frode Hansen.

Hansen forteller likevel om positivt vintersalg.

- Kanariøyene blir nok vinterens vinner. Vi ser tendenser til at kunder som ellers hadde reist til Egypt, nå heller velger Kanariøyene.

Avventende kunder

Også Saga og Ving forteller om forsiktige kunder.

- Vi merker en avventende holdning til bestillinger på lengre sikt, forteller markedssjef Ivar Nohr i Ving. Ving har foreløpig ikke gjort endringer på avgangene til Egypt, men har valgt å legge ned flygningene fra Torp til Fuerteventura (Journ.anm: En av Kanariøyene).

- Dette har ingen direkte sammenheng med hendelsene i etterkant av USA-terroren, men det er klart at uroen i økonomien nok preger reisekundene, sier Nohr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saga Solreiser deler denne flyavgangen med Ving, og har dermed også kansellert sin rute fra Torp til Fuerteventura.

- Vi har også fjernet enkelte avganger til Alicante og Malaga i vinter, forteller salgssjef hos Saga, Marie-Anne Zachrisson, til DinSide.

Hos Saga er det forøvrig også Egypt som får lide mest i etterkant.

- Salgstallene våre for forrige uke viser en negativ utvikling for Hurghada. Hit fikk vi med andre ord flere avbestillinger enn nybestillinger. Sharm El Sheik har så vidt gått ut i pluss denne uken, sier Zachrisson.

Billigere nå

Saga forteller også at de selger reiser med større rabatter de kommende ukene enn hva som var tilfellet på samme tid i fjor.

- Prisene er lavere ett par uker fremover. I tillegg til billige uspesifiserte restreiser, selger vi spesifiserte reiser med solide rabatter de siste ukene av sommerkatalogen. Det vil si ett par uker til fremover, sier Zachrisson.

Dette er i tråd med hva DinSide Reise spådde i sin kommentar forrige uke.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.