CHARTER: Fulle fly og fri flyt av drikke, kan være problematisk for såvel passasjerer, turoperatører og flyselskaper.
CHARTER: Fulle fly og fri flyt av drikke, kan være problematisk for såvel passasjerer, turoperatører og flyselskaper.Vis mer

Skremmende flyfyll

Et eldre ektepar på tur til Gran Canaria sjikaneres av en svært beruset mann på flyet.

Den fulle mannen er uforskammet og truende ovenfor flere av passasjerene, og særlig et eldre par blir redde. Ovenfor Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser beklager passasjerene seg over at flypersonalet ikke satte den bøllete mannen på plass. Ifølge ekteparet ble ikke lagt begrensinger på alkoholserveringen, og flybøllen får kabinpersonalets sympati.

Turoperatørens ansvar?

Paret har klaget skriftlig til turoperatøren Star Tour, men selskapet har ikke kommet dem i møte.

Star Tour er lei for den ubehagelige opplevelsen, men sier at kabinpersonalet mente at mannen tross ubehøvlet opptreden, ikke var en trussel for sikkerheten om bord.

Personlig ansvar

Riktignok har flykapteinen rett til å nekte ombordstigning om han vurderer passasjerer som en fare for sikkerheten. Men at noen er ubehagelige er ikke det samme som at de utgjør en sikkerhetsrisiko. Nemnda sier i sin vurdering at verken turarrangør eller flyselskap kan være ansvarlig for passasjerenes oppførsel. Nemnda sier også at det er vanskelig å vite hvordan problempassasjerer best håndteres. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser gir ikke ekteparet medhold i klagen, og følgelig vanker det ingen kompensasjon.

Misfornøyd?

Svarte ikke ferieturen til forventningene? Det er mulig å få kompensasjon for forhold som bidrar til å ødelegge dyrebare feriedager. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, behandler hvert år rundt 300 saker fra reisende med charteroperatører. Hvordan du går frem for å klage, kan du lese om i denne artikkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide Reise har tidligere skrevet om enkeltsaker hentet fra Reklamasjonsnemndas klagebunke:


Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.