<b>GRRR:</b> Seabreacher X bør kunne skremme buksevann på naboen.  Foto: Seabreacher
GRRR: Seabreacher X bør kunne skremme buksevann på naboen. Foto: SeabreacherVis mer

Skrem vannet av naboen

Du kan være rimelig sikker på at han kommer seg ganske raskt opp av vannet, om du kommer snikende i denne farkosten.

Bare se det for deg: Du sniker deg opp mot de slitsomme båtturistene som har ankret opp ved hytta di for andre uke på rad, de oppdager kun haifinnen og skimter kanskje snuten og tennene idet du legger den litt over på siden - og avgårde er de! Og du har gjenopprettet hytteroen.

80 kilometer i timen

Seabreacher X heter haien, som egentlig er en u-båt. Haien har 260 hestekrefter å dra på med, som kan få doningen opp i en toppfart på 80 kilometer i timen på vannet, og 40 kilometer i timen under vann.

Etter å ha sett videoen av hva denne doningen kan gjøre av triks, og sett hvordan den beveger seg i vannet, vet vi hva vi ønsker oss til jul! Vi ønsker oss ikke luksusyachter av en annen verden, eller innovative superyachter. Ubåt-haien ser i alle fall mye morsommere ut. Den kan hoppe, stupe, legge seg til sidene, dykke, ja ganske enkelt veldig mye moro:


Lovlig i Norge?

Spørsmålet blir bare hvordan miljøverndepartementet og Sjøfartsdirektoratet i Norge eventuelt vil ta imot en slik farkost, og altså om den overhodet har noen mulighet til å bli godkjent for bruk i Norge. Vi husker jo hvordan vannscootere ble forbudt i Norge i 1998, og det er fremdeles forbudt å bruke disse i norske (og svenske) farevann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
2846_064 Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
GRRR: Seabreacher X bør kunne skremme buksevann på naboen. Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher
Foto: Seabreacher


Spesiallages

Dersom du tror du har et sted å kjøre denne utrolige farkosten, er det bare å bestille. Det finnes to varianter av den samme plattformen på markedet: Det er Seabreacher X som er den nyeste og råeste av ubåtene (haien), og Seabreacher J som er utformet som en delfin og er noe roligere. Dette er variantene som produseres for salg. I tillegg har Innespace modellen Innespace Dolphin, som kun er en prototype som brukes til oppvisninger og demonstrasjoner.

Båtene blir spesialbygget etter ordre - det er altså ingen masseproduksjon eller ferdiglagde eksemplarer på lager.

Sjekk prisen

Prisene starter på 65.000 amerikanske dollar for en standardmodell, og fortsetter opp til 85.000 kroner for en modell med høye ytelser eller svært mange personlige tilpasninger. Dette tilsvarer fra 402.656 til 526.550 norske kroner. Husk at frakt og toll kommer i tillegg - og sjekk for all del om lovligheten før du bestiller.

Ifølge produsenten selv, har de solgt båtene sine til Korea, Karibia, Saudi Arabia og De forente arabiske emiratene. Dersom du bestemmer deg for å få Norge med på denne lista, vil du få kjøreopplæring hos produsenten.

Blir dette for heftig for deg? Kanskje du heller bør gjøre som denne gjengen, som bygde en katamaran av tomflasker og seilte fra San Francisco til Sydney.