-Flere er klare for et skikkelig kick, sier en av dykkeoperatørene.
-Flere er klare for et skikkelig kick, sier en av dykkeoperatørene.Vis mer

Skreddersy drømmeferien

Reisebyråene spesialiserer seg. I dag finnes det reiseoperatører som dekker selv den smaleste hobby.

Vi bruker stadig mer penger på reiser og opplevelser. Stranda og tradisjonelle sydenaktiviteter nedprioriteres til fordel for reiser med fokus på kunnskap, kultur og sport.

Trendanalytikere tror at vi i tiden fremover ønsker å oppleve mer. Stadig flere reiseoperatører kaster seg på opplevelsesbølgen og finner nisjer i reisemarkedet.

Skikkelig kick

- Folk er i større grad enn tidligere opptatt av å få et skikkelig kick, mener Tore Ring i NaturEventyr. NaturEventyr har funnet sin nisje og arrangerer hovedsakelig dykkerferier.

Fotturer, klatring, rafting og golf; Nær sagt alle sportsgrener har sitt eget reisebyrå. De store reiseoperatørene som Saga, Ving og Star Tour har alle egne kataloger med spesialreiser innen sport. Men flere mindre arrangører spesialiserer seg på å ta de vågale reisende med ut på skikkelige friskluftsutfordringer.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Full rulle på jenteturene

Det er kanskje ikke like moro for mor å drasse på en dorsk mann og tre gærne unger gjennom en lang ferie?!? Flere operatører satser nå på reiser for kvinner. Det handler om kultur, mat, moter, shopping, fysiske utfordringer og ikke minst action, når damene legger ut på tur alene.

Mat, slott, vin

- Folk er rett og slett lei av bading. Dessuten er det mer penger i omløp, forteller administrerende direktør i Temareiser Fredrikstad. Denne operatøren fant sin nisje da de arrangerte sin første reise i 1994; Turen gikk til Sigrid Undsets Roma. Undsets biograf, Tordis Ørjasæther guidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mat- og vinelskerne har også sine egne operatører. Mer om kulturelle reiser finner du her.

Ut på tur?

Klar for en forandring? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.