Skolert til reisejobben

Snart er fristen for å søke opptak til videre utdanning - her er valgene for deg som vil rett inn i reisebransjen.

De fleste norske reiselivsutdannelsene tar imot søknader til og med 15. april.
De fleste norske reiselivsutdannelsene tar imot søknader til og med 15. april. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reisebyrå, guide, hoteller, båter, tog ... Reiselivsutdannelsene kan brukes i mange bransjer. Snart må du søke. Ett av studiene har søknadsfrist allerede 15. februar. Andre venter til 1. april og flest til 15. april. Her finner du oversikten.

Flere muligheter

Fra halvårsutdanning til tre år med påbygging finner vi for deg som vil lære mer om reiseliv, og kvalifisere deg for jobber på reisebyråer, hoteller etc. Flere skoler, både offentlige og private, tilbyr diverse reiselivsstudium. Du kan velge i alt fra grunnleggende kursing i Amadeus (bookingsystem) til tyngre studier i markedsføring, økonomi og ledelse.

Mens de offentlige skolene er gratis, koster det å velge private studier. Prisene spenner fra rundt 30.000 for ett år, til 42.000 for ett semester. Kravene til opptak er ulike, men de fleste krever at du har fullført treårig videregående med studiekompetanse.

 • Reiselivsutdannelse i offentlig regi
  Høgskoler rundt om i landet.
 • Reiselivsutdannelse i privat regi
  NKS, Treider, MI og BI.
 • Jobb i reisebransjen

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Det finnes mange flere veier inn til jobber i reisebransjen. DinSide Reise har skrevet om 21 forskjellige reiseyrker i løpet av høsten i fjor, og januar i år. Her får du flere tips om hva du kan regne med å tjene, hvilken utdannelse som kreves og hvilke muligheter som finnes om du fristes av et reisende yrke.

 • Her er reisejobbene
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!