Skittent spill i nakenløpet

Vi gikk ikke av med seieren i årets nakenløp på Roskildefestivalen, men midt i dramatikken var Gunhild, Stine og Karoline fra Førde.

I det startskuddet går, dyttes jenta på høyre side av bildet av han som senere vinner løpet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
I det startskuddet går, dyttes jenta på høyre side av bildet av han som senere vinner løpet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se bilder fra nakenløpet nederst i artikkelen!

Støvet lå over de danske festivalsletter lørdag, og stemningen var stor. Ikke så rart, når kampen om gratisbilletter til neste års Roskildefestival skulle avgjøres i det årlige nakenløpet.

Nakenløpet har etter hvert blitt en tradisjon, om ikke et høydepunkt på Roskilde. I danske medier er det definitivt et høydepunkt. Spesielt på nett. Ifølge en fotograf fra Ekstrabladet, var det den nest mest leste saken på nett i Danmark i fjor. Ikke rart han hadde sittet i den brennhete solen i noen timer for å få beste fotoplass.

Dramatisk start

Da starten gikk, var det ikke vanskelig å se hvem som var norske gjennom støvskya. Tre jenter hadde malt seg med de aller minste av alle norske flaggene som vaier på Roskilde i år, men de var de eneste som løp med flagget på…, ja du vet.

- Yeaaahhh...vi gjør det fordi vi syntes det er moro å være nakne, uttalte førdejentene Gunhild, Stine og Karoline etter målgang.

Åpningen ble likevel mer dramatisk enn forventet. Det var som en hissig billøp, og flere deltaker skrubbet skjermer i starten, før vinneren i herreklassen Hans Christian Andersen bestemte seg for å bruke et lite triks.

Urent spill

Startfoto viser nemlig i ettertid at det var en soleklar dytt fra selveste vinneren som førte til at blant annet en av de norske jentene gikk i bakken (se bildespesialen). Sammen med Christiane Petersen, også fra Danmark, løp Andersen inn til en klar seier etter starten.

Så nå gjenstår det vel å se om det kommer inn noen klager fra den nakne blondinen som ble dyttet, kanskje gratisbilletten blir et eventyr for Hans Christian Andersen?

Ifølge arrangørene skal det være et sted mellom 7000 og 10 000 nordmenn til stede blant de rundt 70 000 deltakerne på festivalen. Roskildefestivalen blir avsluttet i dag.

I det startskuddet går, dyttes jenta på høyre side av bildet av han som senere vinner løpet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen