Skisugen?

Se årets charterskinyheter og guide til hvor du kan reise på charterski - og hvem som tar deg dit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sesongstart for charterskireiser til Alpene er ved nyttår, men ønsker du å teste skiene der i vinterferien eller andre populære uker, bør du bestille snart - det begynner å fylle seg opp på de mest populære tidspunktene.

- Vi har litt igjen i uke 8, som er den mest populære uken, men det begynner å bli fullt, sier administrerende direktør i STS Alpereiser, Peter Johnson.

>> 25 skidestinasjoner: Se hvem som tar deg hvor

Bad Gastein er blant årets nyheter fra Sportreiser. Foto: STS Alpereiser
Bad Gastein er blant årets nyheter fra Sportreiser. Foto: STS Alpereiser Vis mer


STS Alpereiser

STS Alpereiser er den største charterskiarrangøren i Norge. Rundt 6.000 nordmenn setter fart i skituppene ved hjelp av denne reisearrangøren hvert år. Herfra kommer tre nyheter i år; St. Anton, Mayrhofen og Ischgl - alle i Østerrike. Med disse tre destinasjonene, står det totalt 16 steder på alpekartet til STS Alpereiser. Men selv om de østerrikske destinasjonene er nye for denne turoperatøren, er de ikke nye for markedet som sådan - det har vært mulig å reise til disse destinasjonene tideligere, med andre arrangører.

- Bad Gastein er desidert mest populær fra Norge, fulgt av Saalbach, forteller PeterJohnson i STS Alpereiser. St. Anton er også en sterk destinasjon, sammen med Verbier og Chamonix, fortsetter han.

Sportsreiser

Rundt 3.500 nordmenn reiser på skitur med Sportreiser i løpet av vintersesongen. I eierskap er Sportreiser litt Star Tour og litt STS Alpereiser. Fire nye reisemål kan denne turoperatøren friste med; Bad Gastein i Østerrike, Courmayeur og Cervinia i Italia og Chamonix i Frankrike. Etter årets tilføyelser, teller denne reisearrangørens turkart ti destinasjoner.

Langley Travel

Langley Travel har kun franske alpedestinasjoner i sin reisekatalog, men der er de i tillegg godt dekket med sju destinasjoner. Årets nyhet fra Langley, er sesongens spesialreise som i år går til Cheget i Russland. Spesialreisen går én gang i sesongen, og frister det å bli med Langley opp til 3.800 meters høyde på Elbrus, må du pakke sekken og være klar den 8. mars. Denne reisearrangøren har flere spesialreiser i tillegg til Cheget-turen; de pakker skientusiaster av gårde til Iran for 4. året på rad, og Canada er også populær som spesialreise.

Skikjøring i Cheget, Russland. Foto: Langley Travel
Skikjøring i Cheget, Russland. Foto: Langley Travel Vis mer


- Det er Val d'Isere som er vår desidert mest populære destinasjon, forteller daglig leder ved Langlei Travel i Oslo, Niklas Aronsson. Men Val Thorens og Chamonix er også veldig populære. Den mest populære tiden å reise på, er fra uke seks til uke ti, men den beste tiden å reise på er uke en til uke fire; da er det ingen køer i anleggene, og det er billigere å reise, forteller Aronsson videre.

Sparetips

De fleste av charterskiselskapene har diverse tilbud og rabatter. Hos de fleste kan du spare penger på å bestille reisen før 31. oktober - du blir da belønnet med noen hundrelapper i rabatt. De fleste har også spesielle barnerabatter for dere som er en hel familie på reise, og i tillegg kan du slå til på spesielle pakketilbud; du kan for eksempel få middag i en hel uke med i prisen, om det rette reisemålet og hotellet samsvarer med dine ønsker. Uansett hvilket tilbud du ønsker å slå til på, er første bud som alltid: første mann til mølla - bestill tidlig! - Og reis utenfor høysesongen!

Kun fly

Om du ikke ønsker å benytte deg av de ferdigpakkede tilbudene til charterskiselskapene, er det alltids muligheter for å kjøpe billigflybillett og ordne overnattingen selv. Norwegian og Sterling har spesielle vinterruter til vintersportsteder, og du kan komme deg til (eller i alle fall til nærheten av) vintersportsteder med andre lavprisflyselskaper.

Se vår oversikt over direkteflyene fra Norge her.

>> 25 charterskidestinasjoner: Se hvem som tar deg hvor