<strong><b>LITE SNØ:</strong></b> Det er ikke mye snø å se på Skeikampen Alpinsenter. Foto: webkamera
LITE SNØ: Det er ikke mye snø å se på Skeikampen Alpinsenter. Foto: webkamera Vis mer

Skisentrene garanterer snø

Men det er fortsatt ikke snø. Du kan få pengene tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av oktober jublet flere av landets skianlegg over tidlig snø, men gleden skulle vise seg å være kortvarig. Hadde alt gått etter planen, skulle 11 skianlegg ha vært åpne nå.

Foreløpig har ingen av skisentrene åpnet, flere av dem har snøgaranti.

– Ingen skianlegg har åpnet enda, så snøgarantibetingelsene har slått til på et par av skianleggene allerede, sier Jens-Andreas Løland ved Skiinfo.no, til DinSide.

Et av skianleggene som lover snø, er Skeikampen Alpinsenter:

    «I perioden 5. november til 10. desember garanterer vi to heiser og tre nedfarter i alpinanlegget samt 10 kilometer med langrensløyper. Fra 11.desember garanterer vi tre heiser og seks nedfarter i alpinanlegget samt 50 kilometer med langrensløyper. Skeikampen Alpinseter kjører alle heiser til og med uke 16 hvis snøforholdene tillater det. I uke 15 og uke 16 kan det bli åpent et begrenset antall heiser og nedfarter ut fra behov og snøforhold. Spesielt i nedfarter der alpinsenteret ikke har mulighet for snøproduksjon.»Kilde: Skeikampen Alpinsenter snøgaranti 2011-2012
Det er andre gang i vinter at de må utsette åpningen, og der krysses fingrene for at alt er i orden lørdag 19. november.

Les også: Skisesong utsatt - forbanner varmegradene

Håper været holder seg kaldt

– Ja, vi har snøgaranti. Folk som har forhåndsbestilt står fritt til å velge om de vil bruke den ti meter lange snøen vi har, eller om de vil vente og få pengene tilbake, sier Alexander Cimarolli, daglig leder Skeikampen Resort, til DinSide.

Videre forteller han at Skeikampen prøver å få nok snø til å åpne en heis til helgen, og håper at det blir så kaldt på tirsdag og torsdag som værmeldingen tilsier. Men han kan ikke garantere at det vil skje denne helgen.

– For å si det slik: det som gud bestemmer er aldri helt sikkert. Vi tar alltid med forbehold, påpeker Cimarolli.

Han synes det er leit at været har vært såpass mildt.

– Det er litt synd, for vi har jo begynt å regne november som en inntektsmåned, selv om det oftere er snø i desember enn november. For 10-15 år siden var det ingen som regnet november som en inntektsmåned, men de siste årene har november vært bra, forklarer daglig leder ved Skeikampen Resort.

>>> Når åpner skisentrene? Sjekk her for oppdatert informasjon

Kvitfjell og Trysil med snøgaranti

Andre skisenter som har snøgaranti, er blant annet Kvitfjell, som lovde at de skulle ha åpnet to skitrekk og tre kilometer bakker fra 12. november.

Trysil har delt inn sin snøgaranti i to trinn. I det første trinnet garanterer de gjestene minimum åtte kilometer nedfarter og 620 meter fallhøyde i perioden 15. november 2011 til 1. mai 2012.

Men ifølge skiinfo.no åpner ikke Trysil før fredag 18. november.

Til tross for snøgaranti, ser det slik ut på Trysil mandag 14. november. Foto: webkamera
Til tross for snøgaranti, ser det slik ut på Trysil mandag 14. november. Foto: webkamera Vis mer


Garantireglene til Trysil er som følger:
Hvis de ikke klarer å oppfylle garantien, kan du velge mellom å bli hjemme eller avbryte besøket innen klokken 11:00 dagen etter ankomst. Da vil Trysil refundere det du har bestilt av overnatting, skiskole, skileie og skipass. Garantien utløses senest 48 timer før ankomst. Snøgarantien gjelder ikke midlertidig stengte heiser og bakker - som følge av tekniske problemer eller uvær.

    «Mangel på snø er vanligvis aldri et problem i Trysil. Vi er et av Skandinavias mest snøsikre skisteder. Skulle likevel kong Vinter bli forsinket, har vi kanskje Nord-Europas mest avanserte anlegg for snøproduksjon. Det eneste vi trenger er en minusgrad eller to ...!» påpeker Trysil nettside skistar.com

Heller ikke snø på Oppdal

Oppdal har også snøgaranti og forteller at garantien gjelder alle som samtidig kjøper opphold og heiskort (og eventuelt skiutleie og skiskole) hos Oppdal Booking. Oppdal garanterer følgende:

Fra 13. november: 700 meter nedfart.
Fra 1. desember: 1.5 kilometer nedfart.

Oppdal åpner likevel ikke før lørdag 19. november, ifølge skiinfo.no

Åpner i desember

Hafjell og Uvdal har derimot ikke snøgaranti før i desember.

Hafjell opplyser følgende på sin nettside:
Skulle værgudene nekte å spille på lag med oss, garanterer vi følgende:

  • 04.12 - 18.12: Minimum 5 km nedfarter, 2 heiser og 25 km langrennsløyper
  • 19.12 - 15.04: Minimum 25 km nedfarter, 5 heiser og 50 km langrennsløyper
Hafjell garanterer at dersom bakkene ikke er i henhold til garantien når din ankomst nærmer seg, eller at du velger å avbryte din ferie innen klokken 11.00 dagen etter ankomst, får du tilbake pengene du har betalt for din skiopplevelse i Hafjell. Men dette gjelder ikke om du allerede har benyttet deg av heiskort, startet skiskoleundervisning og/eller deltatt på noen andre av dine forhåndsbestilte aktiviteter, ifølge nettsiden.

Uvdal garanterer minimum seks kilometer bakker og 400 høydemeter, og snøgarantien gjelder fra 15. desember til 15. april. Snøgarantien utløses senest 48 timer før ankomst, ifølge nettsiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer