Skireisen billigst fra Sverige

Spar tusenlapper på å bestille skireisen fra Sverige. Vi har sjekket prisene på 24 reiser, og det er penger å spare i 70 prosent av tilfellene.

Publisert
Sist oppdatert
Skireisen billigst fra Sverige
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skireisebyråene Sportresor, STS Alpereiser og Langley Travel & Ski Tignes, har alle kontorer i både Norge og Sverige. Vi har sjekket prisene på til sammen 24 reiser, fordelt på 12 reisemål i to perioder; en uke tidlig i januar og en uke i vinterferien. Reisemålene og hotellene er identiske, og dermed lett å sammenlikne. Og vi har funnet at det er penger å spare på å bestille riktig sted, i de aller fleste tilfellene.

Og for deg som måtte lure: Det er ikke noe problem for nordmenn å bestille reise fra de svenske reisebyråene, men verken STS Alpereiser eller Langley Travel & Ski Tignes vil si det er veldig vanlig. Hos Star Tours skireiseavdeling, Sportresor, melder de imidlertid om at det blir vanligere og vanligere at nordmenn bestiller reiser fra det svenske kontoret. Kanskje ikke så rart når det gjennomsnittlig er mest å spare hos denne arrangøren.

Spar mest hos Sportresor

Av de tre selskapene, er det Sportresor som har størst prisdifferanse mellom det svenske og det norske kontoret. Her sparer du gjennomsnittlig 11,3 prosent på å kjøpe reisen i Sverige, fremfor i Norge – fordelt på 11,4 prosent for reiser i januar og 11,1 prosent på reiser i vinterferien.

Et priseksempel: Dere er to personer som ønsker å ta en skiferie i Verbier i Sveits. Med reise og overnatting for to personer på hotellet Ermitage, koster ferien totalt 15.690 kroner med avreise fra Oslo Gardermoen – eller 13.331 norske kroner dersom du kjøper reisen i Sverige og flyr fra Göteborg. Du sparer altså 15 prosent på å kjøpe reisen i Sverige og fly fra Göteborg, fremfor å gjøre reisen fra Norge.

- Men du må jo komme deg til den svenske flyplassen også, sier du?
Våre priser i denne pristesten tar utgangspunkt i reise fra Göteborg Landvetter, sammenliknet med reise fra Oslo Gardermoen. Mandag-torsdag koster bussreisen Oslo-Göteborg 140 kroner én vei. Dette er det samme som det koster å ta flytoget fra Oslo S til Gardermoen …

 • Dette sparer du ved å velge svenske Sportresor fremfor norske Sportreiser.
 • Minst

  Langley Travel & Ski Tignes har gjennomsnittlig minst prissprik mellom de norske og svenske prisene på reisene sjekket i denne pristesten. Her sparer du gjennomsnittlig 5,55 prosent på å reise fra Sverige.

 • Her ser du svenske og norske priser, ved reise fra Sverige og Norge.
 • STS Alpereiser legger seg sånn passende midt mellom Sportreiser og Langley Travel hva gjelder prisdifferanser mellom svenske og norske priser. Her sparer du gjennomsnittlig 7,1 prosent på å kjøpe reisen i Sverige. Desidert mest sparer du på reiser i vinterferien; inntil 14,3 prosent spart på å reise fra Göteborg til en av våre utvalgte destinasjoner i vinterferien, fremfor å reise fra Oslo.

 • Se STS Alpereisers svenske og norske priser.
 • Med hvilket skireisebyrå reiser du billigst til alpeparadiset? Vi vil komme tilbake med en sammenlikning av norske og enda flere svenske turarrangørers skireisepriser.

  Mer om ski

 • Bildespesial av årets snøbrettmote: Helt sjef i pipen

 • Frem med skiene – det er sesongstart i bakkene

 • Vinterens skireisenyheter

 • Test deg selv: Er du en skiekspert?
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer