<strong><strong>SKIMMING:</strong></strong> Kort kan ikke bare skimmes i minibanker - vær også obs i billettautomater. Reisende i London utsatt nå. Foto: Colourbox.com
SKIMMING: Kort kan ikke bare skimmes i minibanker - vær også obs i billettautomater. Reisende i London utsatt nå. Foto: Colourbox.com Vis mer

Skimming på t-banen

Reisende i London utsatt for kortsvindlere.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet advarer nå reisende og pendlere mot et økende antall skimming-forsøk ved billettautomater ved Londons jernbane- og t-bane-nett. De siste seks ukene har politiet registrert et økende antall skimmingutstyr utplassert ved ubemannede billettautomater, skriver BBC.

Skimmingen tapper både kredittkort og debetkort for informasjon. Denne informasjonen kan siden benyttes av svindlere til å tømme kortinnehavernes kontoer, eller til andre former for kortsvindel.

VÆR OBS: Se alltid etter skimmingsutstyr og skjulte kamera, men pass også på at du alltid skjuler PIN-koden din. Vær også oppmerksom på de som står rundt deg - se etter mennesker som virker spesielt interessert i det du foretar deg. Dropp kjøpet dersom du er usikker, er rådet fra britisk politi.

Det tok sin tid: Men endelig er skimmingutstyr forbudt

Ikke bare London

Det er ikke bare i London reisende er et attraktivt mål for kortsvindlere. I 2009 ble NSBs billettautomater omtalt som et eksempel på spesielt utsatte punkter her i landet. Både fordi trafikknutepunkt er spesielt utsatt (områder med mange mennesker og mye aktivitet), og fordi automatene, i alle fall den gang, hadde dårlig skjerming mot innsyn når brukere tastet pin-koden.

Aftenposten har tidligere skrevet om Kim Halvor Hartvik, som fikk to kort tappet på fem minutter, etter at han forsøkte å betale togbilletten med NSBs billettautomater. Adresseavisen har også fortalt om en tidligere banksjef som heller ikke klarte å skjule koden sin godt nok fra svindlerne, da han skulle ta toget. Kortet hans ble stjålet, og 12 minutter senere var han 17.000 kroner fattigere. Mer om dette her: Kortsvindlerne blir stadig frekkere

NSB har arbeidet sammen med politiet for å øke sikkerheten ved automatene.

Smarte å huske på: Tre ting du bør gjøre når du kommer hjem fra reise

Ikke bare i selve automatene

Tidligere i februar omtalte DinSide nok en ny form for minibanksvindel. Etter økt oppmerksomhet omkring skimming og hvordan dette foregår, har svindlerne utviklet nye metoder. Nå er det avslørt at de har flyttet kopieringsutstyret til inngangspartiet. Flere steder, spesielt i utlandet, står kortautomater og minibanker i egne rom der du slipper inn ved å dra kortet. Og ved dette punktet er mange kanskje ikke like observante, som ved selve minibanken.

Slik vet du om kortet ditt er kopiert

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer