Skiføre i Brüssel

Den belgiske hovedstaden har sin helt egen skifestival i hjertet av byen.

Ingen skikkelig skibakke uten ølservering - i alle fall ikke i Brussel.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland
Ingen skikkelig skibakke uten ølservering - i alle fall ikke i Brussel.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På ski midt i byen. Ikke et ukjent syn i Oslo, i hvert fall ikke når vinteren er av det mer snørike slaget enn årets. Men i Brüssel, som ikke akkurat er kjent som den kaldeste av de europeiske hovedstedene?

Faktisk kan den belgiske hovedstaden by på mer enn kaker og kafeer. Fra 7. desember til 7. januar arrangeres snøfestivalen, med ski og kjelker midt i sentrum.

Kunstig glede

Selvsagt er det ikke solide snøfall på kontinentet som gjør dette mulig. I fjor lekte besøkende seg i lass på lass med snø fra Alpene. I år blir det produsert kunstsnø på stedet. Et område på cirka 20 ganger 60 meter skal dekkes med snø beregnet på skiløpere.

Bakken er nok ikke av de bratteste, men det er vel en fordel for uvante utøvere fra de flate og snøfattige regionene midt i Europa. Med leieutstyr, skiinstruktører og heis på plass, er det likevel en sjanse for selv den mest urutinerte skiløper til å ta noen stavtak.

Frister ikke skiene, er det en egen bakke reservert for kjelkekjøring. Den dekker et område på 15 ganger 60 meter.

Bestill plass

OBJ39589>Det er selvsagt ikke bare snø dette dreier seg om. Her er det mulig å få servert alpine spesialiteter fra Sveits, og leie utstyr til bruk i bakken. Det er også mulig å arrangere temafester i bakken etter klokken seks på kvelden. Her kan du få servering av både cocktail og middag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snøen finner du sentralt i byen, i Parc de la Woluwe. Ta trikk nummer 39 til Chien Vert-holdeplassen, så er du like ved. Frem til og med den 22. desember er bakkene reservert for grupper som må bestille plass. Vanlig åpningstid er fra 10 til 1730. Fra den 23. desember er det fritt frem for alle og enhver, og da er bakkene åpne fra 10 til 22. For å reservere litt vintermoro i den belgiske hovedstaden kan du ringe +32 2647 3773.

Det er nok smart å bestille plass… I fjor kom det mer enn 7.000 besøkende.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.