Selv om Breckenridge gjør besittelse av hasj lovlig, er det ikke lov å kjøre i bakkene i påvirket tilstand. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox
Selv om Breckenridge gjør besittelse av hasj lovlig, er det ikke lov å kjøre i bakkene i påvirket tilstand. Illustrasjonsfoto. Foto: ColourboxVis mer

Skiferie med tjall og fall

Amerikansk skisted tillater hasjbesittelse.

Skjeve alpinister kan trygt reise til skistedet Breckenridge i Colorado. her har de nemlig vedtatt en ny lov som gir alle over 21 år tillatelse til å være i besittelse av opptil 28 gram (en ounce) marijuana.

Det er innbyggerne i Breckenridge selv som har stemt ja til lovforslaget. Breckenridge er allerede kjent som et laid back skisted som tiltrekker seg festglade alpinister, og nå har byen fått tilnavnet "the Amsterdam of the Rockies", skriver Telegraph.

Den nye loven forbyr imidlertid fortsatt at man gror, selger eller kjøper cannabis. Det er heller ikke lov til å røyke stoffet offentlig.

Selve skisenteret forby at man kjører i bakkene i påvirket tilstand.

Lovendringen fikk tre av fire stemmer blant Breckenridges befolkning. Ifølge de som støtter den nye loven, ønsker de å sende et signal om at politiet bør konsentrere seg om andre typer kriminalitet enn hasjrøyking.

På nett: Breckenridge