Skal lokke turister til Norge

Med jobb i Norges Turistråd arbeider du med å få turistene til å velge Norge som ferieland.

Bjørn Krag Ingul arbeider i Norges Turistråd.
Bjørn Krag Ingul arbeider i Norges Turistråd. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De som arbeider på Turistrådets utenlandske kontor arbeider med å markedsføre Norge som ferieland i sine respektive markeder. De som arbeider på rådets kontor i Oslo, fokuserer på kontakt med reiselivsnæringen i Norge og koordinering av markedsføringstiltak.

Nettsatsning

Bjørn Krag Ingul (33) kommer fra Midt-Norsk Reiseliv og har arbeidet i Norges Turistråd (NTR) siden sommeren. Ingul er lærerutdannet og har i tillegg mer enn sju års erfaring med reiselivsarbeide.

- Jeg arbeidet først som lærer ett års tid, men fant fort ut at jeg ville prøve andre typer jobber. Etter et engasjement på et hotell i Trondheim, fikk jeg tilbud om jobb som konsulent i Midt-Norsk Reiseliv. De to siste årene før jeg gikk over til NTR, var jeg markedssjef her, forteller Ingul til DinSide Reise.

I dag er Ingul bransjeansvarlig, eller som den engelske tittelen sier manager of industry relations. Ingul arbeider med internettportalen VisitNorway som skal markedsføre norske reiselivsprodukter i utlandet.

- Målet er å skape nærhet mellom turist og produkt, og få turistene til å velge Norge som destinasjon, forteller Ingul.

På sidene kan norske reiselivsbedrifter betale for å ha liggende en kort presentasjon av det de tilbyr, med link til hjemmeside, bilde og e-postadresse.

Reiser i Norge

Norsk natur er et viktig for å trekke til seg tilreisende.
Foto: Terje Angeltveit Foto: Terje Angeltveit
Norsk natur er et viktig for å trekke til seg tilreisende.
Foto: Terje Angeltveit Foto: Terje Angeltveit Vis mer

Mens de ansatte ved utenlandskontorene oppholder seg i fremmede land, er det Norge som er arenaen for de ansatte i Oslo.

- Vi reiser mye rundt i Norge for å snakke med lokale og regionale reiselivsorganisasjoner og -bedrifter. I høst har vi hatt en turne for å presentere NTRs markedsaktiviteter for 2002. Vi har vært i Nord-Norge, i Trøndelag, på Vestlandet, på Sørlandet, i Hedmark/Oppland, Buskerud og Oslo, forteller Ingul til DinSide.

- Muligheten til å reise ut var viktig for meg i valg av jobb, men det kan til tider bli for mye reising, mener Ingul som regner med at han er ute på tur i større eller mindre grad hver måned.

  • Les mer om Norges Turistråd og hvordan du kan få jobb her.
  • Ut på tur?

    Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.