I Montana fråtses det i testikler og andre festligheter.
I Montana fråtses det i testikler og andre festligheter.Vis mer

Skal det være en testikkel?

I Montana fråtses det i baller denne uken. Okseballer.

Okser, tandre sjeler og fintfølende ganer bør holde seg langt unna Rock Creek Lodge i Clinton, Montana denne uken. Det er nemlig tiden for den årlige feiringen av Montanas runde delikatesser, præriens østers, cowboyens kaviar: Det er klart for en av USAs mest absurde festivaler, den 18. årlige testikkelfestivalen.

2.000 kilo okseballer

Festivalen med det runde budskapet varer fra 14. til 18. september. I løpet av disse dagene blir deltakerne servert levende musikk, store mengder øl og mer enn 2.000 kilo av præriens østers – oksetestikler.

De kastrerte oksenes tidligere så livgivende vedheng blir renset, marinert, krydret og smultstekt etter alle kunstens regler. De modige som lar seg servere, beskriver smaken som alt fra kylling (men alt smaker vel nesten som kylling…?) til gummistrikk dyppet i formaldehyd. Tross den varierte oppfatningen av delikatesse-kvalitetene til denne spesielle matretten, ventes mer enn 10.000 besøkende til festivalen.

For enhver usmak

Skal det være en testikkel?

  1. Hvor er Clinton?

Festivalen inneholder alt av galskap som det puritanske USA ser på med avsky. Syns du ikke tanken på friterte osteballer er ille nok? Festivalen kan i tillegg skilte med diverse konkurranser og leker – de fleste med det fellestrekk at deltakerne tar av seg klærne. Her blir du servert både våt t-skjorte konkurranse (for damene) og hårete bryst konkurranse (for menn). Møkk serveres også i rikelig monn. Lørdagens "Bullshit Bingo" er nesten akkurat hva det høres ut som. En ku geleides rundt på store nummererte ruter. Ruten der den slipper fra seg en dampende haug av etterlatenskaper gir vinnertallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ballebitt

Er det fortsatt ikke smakløst nok? Hva da med konkurransen med det klingende navnet "bite the ball" – et motorsykkelritt hvor fører og passasjerer prøver å bite i en hengende oksetestikkel mens de er i fart.

Festlighetene sies å foregå i relativt snille former tross sitt vulgære innhold, men det er nok neppe stedet å være – verken for okser eller de mer forsiktige av oss mennesker. For alle andre kan vi bare ønske lykke til og si som festivalledelsen gjør med sitt svært betegnende slagord..."Have a ball!"

Billig reise?

Kanskje ikke oksetestikler er det som frister mest i ferien? Har du reiselyst kan du finne oversikten over de billigste reisene på chartermarkedet akkurat nå. Har du sterke meninger om et reisemål, eller lurer du på hva andre syns om steder du skal til? I Din Reiseguide finner du lesernes egne vurderinger. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive reisebrev.