Stemning fra øltelt.<br \><i>Foto: Jorge Tutor</i> Foto: Jorge Tutor
Stemning fra øltelt.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge TutorVis mer

Skål, det er Oktoberfest!

Lørdag 17. september åpnes ølkranene i Münchens øltelt. I løpet av drøye to uker skal festivaldeltakerne drikke over 6 millioner liter øl. SKÅL!

Årets Oktoberfest er den 172. festen i rekken, og arrangeres i tiden 17. september til 3. oktober. I løpet av fjorårets festival ble det skjenket 61.163 hektoliter øl (tilsvarer 6.116.300 liter), det ble spist 481.649 kyllinger og 179.889 par svinepølser. Det er vel ikke mer å si enn prost og guten Appetit!

Millionfestival

I fjor var 5,9 milioner gjester innom oktoberfestlighetene i løpet av de to ukene festen varer. Dette var 400.000 færree besøkende enn året før, men høydepunktet hittil er 1985-festivalen, da hele 7,1 million mennesker var med på den bayerske ølfesten.

Med så mange festivaldeltakere, gjelder det å ta sine forholdsregler. Turistkontoret i München har 11 tips med de viktigske forholdsreglene for å få det moro på Oktoberfesten, blant annet er det forbud mot bruk av sykkel og rulleskøyter inne på området, du må la eventuelle kjæledyr stå igjen utenfor portene, barn under seks år får ikke komme inn i ølteltene etter klokken 20, osv. Mer om dette kan du lese på turistkontorets nettside (lenke på slutten av artikkelen).

Popforbud

Som en kuriositet kan vi nevne at "opphissende musikk", eller helst popmusikk, er forbudt i ølteltene. Dette som et forsøk i å forhindre at det utvikler seg til fyllefester med halvnakne kropper dansende på bord og benker, som var en reell utvilking i mange av ølteltene. Man ønsker å fokusere på det som Oktoberfesten egentlig handler om: bayersk kultur, øl og messingmusikk.

Eksterne lenker: Oktoberfestens nettside og Münchens turistkontors informasjonssider om Oktoberfesten

Har du Oktoberfest-tips eller -opplevelser? Bruk diskusjonsforumet nedenfor.