Skal bli lettere å finne billigbillettene

DinSide har tidligere skrevet om hvor vanskelig det kan være å finne flyselskapenes billigbilletter. Nå stiller forbrukerombudet strengere krav til flyselskapenes markedsføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Forbrukerombudet skjerper kravene til flyselskapenes markedsføring.
Forbrukerombudet skjerper kravene til flyselskapenes markedsføring. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


92 prosent av DinSides lesere kunne rapportere at de har slitt med å finne lavprisbillettene. Det var resultatet av en avstemning i forbindelse med en undersøkelse om hvor lett det var å finne lavprisbillettene. Fra 15. mars i år kommer forbrukerombudet med nye og strengere krav til flyselskapenes markedsføringskampanjer. De nye retningslinjene gjelder for alle flyselskaper som opererer i Norge.

- Forbrukerne vil fra og med den 15. mars få vite allerede i markedsføringen om billigbillettene ikke selges i forbindelse med helg eller helligdager, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en melding på ombudets nettsider.

Formålet med de nye kravene er også at det alltid skal være en reell mulighet for forbrukerne å få tak i de markedsførte billettene. Om tilbudet gjelder for 20 eller færre seter per dag, må flyselskapene opplyse om dette.

Bygge om søk

Forbrukerombudet mener i tillegg at flyselskapene må gjøre det mulig for kundene å søke etter billetter basert på pris, ikke bare basert på reisedato. Dette bør gjelde både ved nettbestilling og telefonbestilling.

De nye retningslinjene er hjemlet i markedsføringsloven, som forbyr bruk av uriktig, villedende og utilstrekkelig veiledende markedsføring som er egnet til å øke etterspørselen etter varer og tjenester. Retningslinjene er drøftet med SAS, Braathens, Widerøe og Norwegian, og ble i forrige uke sendt ut til alle flyselskap som opererer i Norge. Selskaper som planlegger oppstart i Norge, vil også bli underrettet.

  • Les også mer hos vår søsterpublikasjon, Propaganda
  • Kilde: Forbrukerombudet

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!