Sju opplevelser

To lysholmer og ei RBK-skjort’Det e’ alt du træng for å få te nå stort, heter det i sangen ”Bilde ta’n Ivers”.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Lerkendal Stadion.
Lerkendal Stadion. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fotballkamp på Lerkendal

Dersom du befinner deg i Trondheim når Rosenborg skal spille hjemmekamp, er det absolutt anbefalingsverdig å ta turen til Lerkendal. God underholdning, også for deg som kanskje ikke er veldig interessert i fotball.

Hvor: Lerkendal Stadion, Klæbuveien 125.

Ta en dukkert i pirbadet

Norges flotteste svømmehall? Trondheims nye svømmehall er i alle fall Norges største innendørs badeanlegg. Beliggende ved vannkanten på piren, med store glassflater og førsteklasses utsikt fra bassenget og mot fjorden og Fosenhalvøya.

Hvor: Pir 1 mellom Pirterminalen og Pirsenteret, cirka 10 min. spasertur fra Jernbanestasjonen.

Sponhuset.
Sponhuset. Vis mer
Skilt på Sponhuset!
Skilt på Sponhuset! Vis mer

Gå tur langs Ladestien

Den 7 kilometer lange turstien rundt Ladehalvøya er populært utfluktsmål blant trondhjemmere, og ikke uten grunn. Flott område med mange hyggelige bukter å bade og spise niste i. For eksempel er Ringvebukta med det spesielle Sponhuset og Adrianhytta et hyggelig sted å ta en pust i bakken – og kanskje en vaffel eller en is.

Hvor: Ladehalvøya.

Ta trikken til Lian

I Trondheim kjøres trikk på én strekning; sentrum-Lian i Bymarka. Underveis har du flott utsikt over sjarmerende deler av Nidelva, samt sentrum. Lian er et populært badested om sommeren, og på Lian Herregård – som ligger ved endestasjonen – er det muligheter for forfriskninger. Om sommeren kjøres veteranvogn på enkelte avganger lørdager. Kontakt Gråkallbanen eller Turistinformasjonen for nærmere informasjon.

Hvor: Fra St. Olavs gate.

Sykkelheisen Trampe tar deg opp den bratte Brubakken.
Sykkelheisen Trampe tar deg opp den bratte Brubakken. Vis mer

Lån bysykkel og prøv Trampe

Trondheim har et godt utbygd nett av bysykler, til fri benyttelse om sommeren. Det er ingen racersykler, men de fungerer fint som framkomstmiddel i sentrum. Utlånssystemet fungerer som med handlevognene på super’n; du legger på en 20-kroning, som du får igjen når du setter sykkelen tilbake i et av de rundt 30 sykkelstativene som finnes rundt om i byen.

Prøv sykkelheisen Trampe, som tar deg opp den 130 meter lange – og veldig bratte – Brubakken på Bakklandet. Verdens eneste spesialkonstruerte sykkelheis. Hastigheten oppover er 2 m/sek. Du trenger et nøkkelkort, som lånes ut ved henvendelse til Turistkontoret, Dromedar Kaffebar eller Sykkelbua på Bakklandet.

Hvor: Bysykler er plassert ved 30 stasjoner rundt om i byen. Sykkelheisen Trampe finner du ved foten av Brubakken på Bakklandet.

Bakklandet.
Bakklandet. Vis mer

Rusletur på Bakklandet

Den idylliske småhusbebyggelsen på Bakklandet er en severdighet i historisk betydning, men området må også oppleves med andre sanser. Ta en rusletur langs brolagte gater, gå turstien langs Nidelva, ta en kaffe på en av de mange kafeene på Bakklandet. Her er alt fra moderne kaffebarer til mer tradisjonsrike kafeer og spisesteder.

Hvor: Øst for Nidelva.

Solsiden.
Solsiden. Vis mer

Ute på Solsiden

Nedre Elvehavn er et ganske nytt bolig- og forretningsstrøk, beliggende på tomtene til gamle Trondhjems Mekaniske Værksted (TMV). Mange av fabrikksbygningene er renovert og huser altså i dag eksempelvis kjøpesenter, restauranter og andre forretninger. Solsiden kjøpesenter ligger i det gamle skipsverftet. Her er også en del barer og restauranter – også med uteservering. Populært pub- og kafé område.

Hvor: Der Hans Rotmo – alias Ola Uteligger sang Fire fine lænestola, vis-a-vis Royal Garden Hotel.

  • Videre til ti severdige attraksjoner.

  • Videre til ti steder å spise og drikke.