Sjelden fargeprakt

Kun hvert tiende år viser nederlenderne frem sitt ypperste på blomsterfronten, sist i 1992. I sommer kan du igjen få med deg Floriaden, like utenfor Amsterdam.

Millioner av blomster skal fortrylle besøkende til Floriaden. <I>Foto: http://www.floriade.nl</I>
Millioner av blomster skal fortrylle besøkende til Floriaden. Foto: http://www.floriade.nl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For femte gang er det tid for Floriade i Nederland. En gigantisk park bygges opp til ære for arrangementet, og her kan du nyte duften, synet og kanskje til og med smaken av frukt, grønnsaker, sopper, busker, blomster og trær helt frem til slutten av oktober.

300 utstillinger

I 300 forskjellige sammensetninger og utstillinger fordelt på 65 hektar med parkområde, har flittige fingre plassert millioner av planter. Bare i det som er døpt blomsterdalen, skal mer enn en million planter blomstre i vår. I sansedalen skal prakten nytes både med øye, ører, nese og munn. Noen områder er inspirert av forskjellige verdensdeler. Andre utstillinger er lagt innendørs for å slippe klimaoverraskelser. Parken har også sin egen sjø omkranset av utstillinger fra 20 land og områder. Thai-utstillinger, japanske hager og moderne franske presentasjoner er noe av det du kan se. Parkområdet har vært under bygging fra 1996.

Fristende?

Floriaden har allerede holdt åpent store deler av april. Foto: http://www.floriade.nl
Floriaden har allerede holdt åpent store deler av april. Foto: http://www.floriade.nl Vis mer

Blir du en av de 3 millioner besøkende til parken i løpet av sesongen? Floriade 2002 holder til kun 10 minutter med buss fra Schipol flyplass i Amsterdam. Arrangørene hevder at hele prakten kan nytes på en halv dag om du er rask. Parken har vært åpen siden 6. april, og Floriaden holder det gående til 20. oktober. Daglige åpningstider er 9.30 til 19. Billetter kan du kjøpe fra 9 til 18. Det koster 17 euro å komme inn, barnebillett koster € 8,50 (4-12 år). Dager du kanskje bør vurdere å holde deg unna er 9., 10. samt 19. og 20. mai, da er det fridager og stor utfart, men også lengre åpningstider.

  • Mer info på Floriadens nettsider
  • Mer stoff fra DinSide

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her. Ferge er også et alternativ - her finner du Fergeoversikten der du kan finne priser og avganger fra alle fergeselskapene i Norge.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.