Passer skoen til Tornerose, eller fortsetter jakten?
Passer skoen til Tornerose, eller fortsetter jakten?Vis mer

Sjekketips Sør-Amerika

Latin-Amerikansk amor

Den latinamerikanske mannen setter lite pris på kvinner som virker inviterende ovenfor andre enn ham selv.

- Den latinamerikanske mannen setter pris på at kvinnen er pen og attraktiv. Hun bør samtidig være diskret, og ikke brette ut om personlige forhold. Hun bør heller ikke sende ut signaler til andre menn, mens hun er sammen med en.

Dette sier Ramon Gimenez fra Buenos Aires i Argentina. Gimenez tok med seg den argentinske tangoen til Norge og driver i dag aktivt med å utbre dansen her i landet.

Den latinamerikanske kvinnen er nok litt enklere å gjøre til lags. Gimenez sier til DinSide at det viktigste er at mannen er snill.

- Mannen må være hensynsfull og behandle damen pent. Hun må kunne stole på at han ikke finner på noen ubehagelige overraskelser.

Forsiktig med promillen

Til nordmenn på reise har han følgende budskap:

- Å være full er knyttet til sosial nød og elendighet. En full mann mister sin verdighet og integritet, og får et stigma som en mann uten stolthet. Du kan drikke, men du skal holde linjen, slår han bestemt fast.

Dersom en latinamerikaner, kvinne eller mann, er svaret på dine lengsler, bør du derfor skygge alle former for børst.

Professor i sosialantropologi, Sara Lund, oppfordrer norske kvinner til å tenke på sitt kroppsspråk og påkledning når de reiser til Latin-Amerika.

Artikkelen fortsetter under annonsen

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Nordiske kvinner kan virke utfordrende og inviterende, ofte mer inviterende enn hva som er hensikten.