Sjekk ut prisene på disse skistedene!

Polen

Polen er kjent som et billig land med billig arbeidskraft, billig mat og billig drikke. Bakkene i Polen er intet unntak og bakkene er i aller høyeste grad noe å glede seg til. Zakopane er det mest kjente stedet i Polen, og her tilbyr de det aller meste du kan tenke deg av skimuligheter.

Belvedere firestjerners hotell og spa. All-inclusive ski- og snowboardtilbud i syv netter.
Pakken inkluderer:

 • Transport til og fra Krakow flyplass
 • Syv netter på Belvedere Hotell og spa. Firestjernes hotell.
 • Fri bruk av svømmebasseng, steamrom, tyrkisk bad og sauna.
 • Fem dager profesjonell ski-/snowboardinstruksjon.
 • Fem dagers heiskort for områder valgt ut av instruktør som passer for deg.
 • Fem dagers transport til og fra bakkene.
 • Returflygninger direkte fra London til Krakow (andre flyplasser er mulig for ekstra omkostninger). Med andre ord hvis du skal dra fra en annen flyplass kan du bare kontakte operatøren så fikser de dette mot et tillegg i prisen.
 • Fem stjernes VIP behandlig under hele oppholdet.

  Dette tilbudet får du hos Sunshine World på nett for 10.619 kroner (etter dagens kurs), og du må være rask for tilbudet gjelder kun frem til 1. november i år.

  I Zakopane er det fem forskjellige bakkeområder du kan stå. Disse er ikke knyttet sammen med hverandre, og du får ikke kjøpt heiskort som gjelder for alle heisene. Dessuten får du heller ikke kjøpt heiskort som gjelder for mer enn ti passeringer i heisen. Kasprowy Wierch er stedet hvor bakkene merket rød og svart befinner seg, og heiskort her koster henholdsvis 119 kroner og 167 kroner for ti passeringer.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Med Norwegian til Krakow får du flyginger tur/retur gjennom hele jaunar og godt ut i april for under 1.000 kroner. Dette gjelder hvis du bestiller nå. Forandringer i prisene kan skje.
  Sjekker du hotellprisene hos Hotels.com finner du lett hoteller i Zakopane fra i underkant av 400 kroner natten og opp til 1.200 kroner natten.

  Klikk på teksten for å komme videre til informasjon om Andorra.

  Sjekk ut prisene på disse skistedene!


  Andorra

  I Andorra er det fem skisteder å velge mellom:

 • Arinsal - Mest for begynnere
 • Encamp - Passer bra for alle
 • Pal - Bra for begynnere
 • Pas de la Casa - Bra for begynnere
 • Soldeu el Tarter - Passer for alle

  I Andorra har de ikke vært snauere enn at de har innført et system som gir deg tilgang til alle skistedene hvis du kjøper heiskort. Dette kan nok ha samsvar med at landet er relativt lite. Andorra ligger på grensen mellom Frankrike og Spania. Fem dagers heiskort i Andorra koster i høysesongen for voksne 1.041 kroner, men er gyldig i seks dager hvis du bruker det alle dagene på rad.

  Hotell er heller ikke dyrt i Andorra. Utenfor høysesongen får du relativt lave priser på opp til firestjerners hoteller. Velger du å gå litt ned i kvalitet, får du lett ukesopphold til under 200 kroner natten. Dette fordi du mange steder får siste natten gratis hvis du blir en hel uke. Det varierer litt hvilke hoteller som tilbyr dette. Noen andre gir deg rabatter hvis du blir værende i mer enn tre dager.

  Å komme seg til Andorra med direktefly fra Norge er vanskelig. Det nærmeste direkteflyet får du for eksempel med SAS fra Oslo til Barcelona. Du finner lett tur/retur billetter hit for i underkant av 2.000 kroner. Videre må du ta buss eller tog til Pyreneene og opp til Andorra.
  I følge Guide Michelin tar det deg to timer og 52 minutter å kjøre de 198 kilometerne fra flyplassen i Barcelona til Andorra-la-Vella.

  Ekstern lenke:
  Ski Andorra

  Klikk på teksten for å komme videre til informasjon om Bulgaria.

  Sjekk ut prisene på disse skistedene!


  Bulgaria

  I Bulgaria bør du velge mellom disse skistedene:

 • Bansko
 • Borovets
 • Pamporovo
 • Vitosha
 • Chepalare
 • Malyovitsa

  Bulgaria er ikke bare det nye sydenlandet, men også et land som kan by på skikjøring så høyt som 2.500 meter. I Bansko, som er det antatt beste skianlegget, kjører man gondol opp til bakkene, og denne koster deg 70 kroner. Det er gjort store investeringer i Bansko de siste årene, og anlegget er betraktelig utvidet og modernisert.

  Hotell i Bulgaria er sjelden dyrt, og Bansko er intet unntak. Du finner firestjerners hotell for 800 kroner natten i høysesong, og for lavsesong ligger de pent nede på 400-tallet. Nedgraderer du til trestjerners er prisene forsvinnende lave selv i høysesongen, med drøye 300 kroner natten på det dyreste hotellene. Dessuten er prisnivået på mat og drikke veldig lavt i Bulgaria i forhold til hva vi er vant med andre steder.

  Søk etter hoteller i Bansko her.

  Heiskort i Bansko koster 1.210 kroner for seks dagers kjøring. Det er imidlertid ventet at prisene på de tre største skistedene i Bulgaria vil stige i løpet av året.

  Hverken SAS Braathens eller Norwegian flyr til Bulgaria, så skal man hit må man fly via utenlandske flyselskaper. Du finner tur/retur billetter til rundt 4.000 kroner hos både Lufthansa og British Airways.

  Klikk på teksten for å komme videre til informasjon om Tsjekkia.

  Sjekk ut prisene på disse skistedene!


  Tsjekkia

  I Tsjekkia kan du velge mellom disse store skistedene:

 • Harrachov
 • Cerna Hora
 • Janske Lazne
 • Spindleruv Mlyn
 • Rokytnice nad Jizerou
 • Pec pod Snezkou

  De beste skistedene i Tsjekkia er lokalisert rundt fjellet Krkonose. Her ligger det flere skisteder som tilbyr forskjellige typer muligheter for den som vil stå på slalom, snowboard eller langrenn. De mest kjente stedene i dette området er blant annet Harrachov, som for mange er et velkjent sted for skihopping. Harrachov var viden kjent for den utrolige høyden hopperne fikk ut over kulen etter hoppkanten. Før de bygde ned bakken lå hopperne så høyt som femten meter over kulen. To personer har omkommet i bakken etter å ha blitt tatt av vind og falt.

  Harrachov og Pec pod Snezkou har slått seg sammen til det som i dag kalles Skiarena Krkonose, og for deg som skiturist betyr det at du kan kjøpe et heiskort som gjelder for begge stedene. Et seksdagers heiskort koster her 826 kroner. Dette inkluderer alle heisene i området, samt transport til og fra bakkene.

  Å bo i Tsjekkia er ikke dyrt, og mat og drikke er veldig billig.

  Sjekk for eksempel Hotels.com for bomuligheter i områdene.

  Du finner trestjerners hoteller i de fleste byene du vil dra, og prisene ligger rundt 300 kroner natta. Flybillettene fra Oslo til Praha finner du hos Norwegian fra 400 kroner og oppover i alle tidsperioder, hos SAS Braathens finner du tur/retur billetter til drøye 2.000 kroner.

  Klikk på teksten for å komme videre til informasjon om Slovakia.

  Sjekk ut prisene på disse skistedene!


  Slovakia

  I Slovakia anbefales to steder. Ett for familien og ett for de mer erfarne skikjørerne.
  Stedene er:

 • Strbske Pleso
 • Tatranská Lomnica

  Slovakia har også flere gode skisteder å vise frem for kresne norske vinterturister, men så lenge du holder deg i umiddelbare nærhet til fjellkjeden Karpatene holder det i massevis med disse to stedene. De høyeste fjellene i gamle Tsjekkoslovakia ligger i Slovakia, og mange av skistedene er i umiddelbar nærhet til Polen.

  Det mest kjente skistedet i Slovakia heter Strbske Pleso og byr på stabile snøforhold fordi det ligger relativt høyt. For et seksdagers heiskort i disse bakkene betaler du beskjedne 760 kroner. Dette inkluderer alt av transport i området, til og fra heisene.

  Dette stedet er velegnet for familier, og er det mest populære i Slovakia. For de litt mer krevende løypene anbefales Tatranská Lomnica. Her er bakkene brattere og mer varierte for de mer erfarne skikjørerne.

  Ekstern lenke:
  Ski i Slovakia

  For hoteller i områdene, søk hos tatry.net. Prisene er ganske gunstige og ligger på samme nivå som i Tsjekkia.