Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Sjekk taxfreeprisene før du drar

Det kan være mye å spare på å sjekke prisene før du flyr.

Vi har sjekket taxfreeprisene på et utvalg alkoholholdige drikkevarer, på flyplasser som er hyppig besøkt av nordmenn.

Ifølge en fersk statistikk fra Oslo Lufthavn Gardermoen, er Amsterdam, London, Stockholm og København de utenlandske flyplassene vi flyr hyppigst til, fra Gardermoen.. Vi har dermed innhentet taxfreepriser fra akkurat disse flyplassene i denne omgang.

Utvalget produkter vi har prissjekket, har vi gjort på bakgrunn av hva folk flest kjøper på taxfree-butikken.

Les også: 265.000-kroners vin på Oslo Lufthavn

Sjekk prisene før du reiser

Nedenfor kan du se prisene på noen av de mest populære taxfree-drikkevarene. Som du kan se, kan det være en god del penger å hente på å handle litt smart - dersom du skal til en av flyplassene med de beste prisene.

Dette kan du sjekke selv til en viss grad. Endel av flyplassene har taxfreeprisene liggende på nett, i noen tilfeller via nettsidene til taxfreebutikken. Dette kan lønne seg å sjekke, se bare på prisene på Bache-Gabrielsen, for eksempel:

En litersflaske med denne konjakken koster 499 kroner på Oslo Gardermoen, mens de selger den for 319 kroner på København Kastrup. Differansen er altså 180 kroner!

Akkurat dette er et spesialtilbud på Kastrup i testperioden. Tilbudspriser vil også være opplyst på flyplassens nettside - så sjekk før du drar!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ingen av flyplassene som utmerker seg som desidert dyrest eller billigst i alle tilfellene, men Schiphol er ikke dyrest på noen av produktene. Arlanda er dyrest på tre produkter, og Gardermoen på tre av produktene - men begge disse er også billigst på noen produkter.

Sjekk taxfreeprisene før du drar


Vi har også sjekket prisene hos Vinmonopolet og Systembolaget. Disse kan du se her, sammen med flyplassprisene. Som du kan se: Du kan trygt handle på flyplassene!


Prisgaranti

Det man selvsagt alltid kan lure på når man flyr til utlandet, er hvor det er billigst. Er det billigst på flyplassen eller i en eller annen butikk i inne i byen? Flere av flyplassbutikkene vi har sjekket i denne omgang, har imidlertid en prisgaranti på visse varegrupper.

Eksempelvis har København Kastrup en prisgaranti på kosmetikk og parfyme, som lover deg 20 prosent billigere produkter enn i danske butikker. Dersom du innen 30 dager kan bevise at du har funnet de gjeldende produktene billigere et sted (ikke spesialtilbud, internettsalg eller salg - gjelder kun normal utsalgspris), får du prisforskjellen ganger to tilbake.

På Schiphol i Amsterdam har de en "laveste pris-garanti", som innebærer at de garanterer at produkter merket med dette (gjelder utvalgte produkter) er de billigste i Nederland. Dersom dette ikke er tilfellet, kan du få differansen refundert.

Se hva vi har skrevet om prisgarantier tidligere. Noen forretninger bruker dette som en hjelp til prisovervåking, og det er i praksis opp til deg å finne ut om påstanden er sann.

Du kan sjekke priser og tilbud på nettsidene til flyplassene før avreise, men det er noe varierende hvor mye av prisene de har liggende ute på internett. Noen tilbyr også bestill-og-hent-ved-hjemreise-tjeneste, slik at du slipper å bruke tid i taxfreehyllene.

Shopper du ulovlig?
Det er et par ting du bør tenke på før du kaster deg over en svinedyr taxfree-flaske eller ordinær flaskevare i utlandet.

Dersom du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. På en dagstur utenfor Norge kan du ha med deg varer til en verdi av 3.000 kroner.

Overskrider du denne grensen kan du selv bestemme hvilke varer du må betale toll og avgifter for, men dersom verdien av én vare er større enn denne grensen, må du betale både toll og avgifter for hele verdien av varen, ifølge Tollvesenet.

På disse flyplassene har de verdens beste flyplass-shopping