Sjekk slottet i sommer

For tredje år på rad holder slottet dørene åpne for betalende turister i sommermånedene.

Gullforgylning og møbler du neppe finner i selv de mest møblerte hjem venter på slottet.
Gullforgylning og møbler du neppe finner i selv de mest møblerte hjem venter på slottet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tredje år på rad kan du få innblikk bak vinduene i landets mest kjente bygning. Stukkaturer, malerier, draperier og gullforgylning venter for den som legger 90 kroner på disken i sommer.

 • Helt kongelig. Se bildene fra Slottets spektakulære rom her.
 • Utsolgt nå, ledig senere

  Det er ikke billettsalg på dørene på Slottet, så du må bestille på forhånd. I skrivende stund er billettene utsolgt til og med den 6. juli. Etter den tid er det ledig, selv om det er enkelte perioder som er travlere enn andre.

  - Lørdag og søndag er mer populære enn ukedagene, og vil bli fortere utsolgt, forteller de ansatte hos Billettservice, der du kan bestille billetter. I tillegg kan billettene kjøpes ved alle landets postkontorer.

  Berømte kjoler

  Omvisningene går hver dag frem til 18. august. På hverdager er det omvisninger mellom 10 og 16.30 og på fredager, søndager og kongelige fødselsdager er det omvisninger mellom 13 og 16.30. Tre grupper starter per time, og omvisningsrunden tar omkring 55 minutter. Underveis får du se 15 rom over to etasjer. Nytt av i år er at du også får beundre landets mest omtalte brudekjoler, kjolene til Dronningen, Kronprinsessen og Prinsesse Märtha Louise er alle utstilt i Slottets Store Festsal.

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.