<strong><b>SAMME MORO FOR HALVE PRISEN:</strong></b> Med sesongkort fra BonBon Land kan du besøke Tusenfryd og Bø Sommarland så mye du vil - for mindre enn halve prisen av et norsk sesongkort. Foto: Colourbox.com
SAMME MORO FOR HALVE PRISEN: Med sesongkort fra BonBon Land kan du besøke Tusenfryd og Bø Sommarland så mye du vil - for mindre enn halve prisen av et norsk sesongkort. Foto: Colourbox.com Vis mer

Sjekk prisforskjellene

991 kroner skiller billigste og dyreste familiepark i denne pristesten.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket prisene på de norske familieparkene og noen av de store skandinaviske, som også er populære besøksmål for nordmenn på familieferie.

Med utgangspunkt i familieparkene som utpekte seg som leserfavoritter på DinSide i fjor sommer, har vi plukket ut ti populære familie- og fornøyelsesparker i Skandinavia. Hvilken er din favoritt? Du kan stemme i avstemmingsobjektet lenger ned på siden. Har du andre favoritter som ikke er omtalt i denne artikkelen? Tips andre i debattforumet nedenfor.

Hva er dine beste økonomitips for familieferien generelt og familieparkbesøk spesielt? Vi tar gjerne imot dine tips - send en epost til journalisten.

Slik kan du gjøre besøket billigere

Som du kan se av prisene nedenfor, kan et besøk i familie- eller fornøyelsesparken dra ganske mye penger. Da er det greit å kunne spare litt der det er muligheter for det.

Sesong: Du kan spare mye penger på å velge lavsesong fremfor høysesong. Da sparer du også mye tid på kø-ståing ved attraksjonene.

Du kan spare mye på å styre unna høysesongen - Kupp lavsesongen!

Nettkjøp: Kjøp billettene på nett før avreise - du får i mange tilfeller billettene til rabattert pris, samt at du slipper unna den lange køen ved inngangen.

Mat: Man blir sulten av å gå en hel dag på fornøyelsespark, og skal du mette fire munner med fornøyelsesparkpriser, drar det unna ganske store deler av feriebudsjettet. Smør med mat hjemmefra, ta med rikelig med drikke - og gjerne litt ekstra frukt eller småsnacks. Det er veldig forskjelll på hvor godt parkene legger til rette for picnic; mens noen er ekstremt tilrettelagt med store grøntområder og griller til disposisjon, er andre veldig dårlige og du finner knapt nok et sted å sette ned rumpa.

Sesongkort? Har du allerede kjøpt sesongkort på en park, så sjekk om det kanskje tilfaller deg rabatter ved andre parker. Har du sesongkort på Tusenfryd, får du for eksempel også fri inngang til blant annet Bø Sommarland, BonBonLand i Danmark, Marineland i Frankrike og flere andre europeiske parker. Med sesongkort parkerer du også gratis.

Bursdag? Flere av parkene gir gratis inngang til jubilanter - så har du bursdag på sommeren kan det være penger å spare på å legge besøket til bursdagsdatoen. Husk legimtimasjon eller annen identifikasjon som kan bevise fødselsdagen.

Din favoritt

Hvilken familie- eller fornøyelsespark er din favoritt? (Avsluttet)
Liseberg(24%) 131
Tusenfryd(14%) 77
Dyreparken i Kristiansand(14%) 75
Kongeparken(8%) 42
Legoland(7%) 39
Bø Sommerland(7%) 38
Andre(6%) 34
Tivoli(6%) 33
Skara Sommarland(5%) 28
Astrid Lindgrens Verden(5%) 27
Vet ikke(3%) 18
Atlanterhavsparken(2%) 10
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Her er prisene

Her kan du se prisene på noen an de mest populære familie- og fornøyelsesparkene i Skandinavia. Alle prisene er for dagskort i høysesongen. Du kan kjøpe flerdagerskort til rabattert pris, og mange parker gir deg mulighet til å kjøpe dag 2-billett rimeligere.

Merk deg at det er forskjeller på hva de ulike parkene karakteriserer som barn, og når man blir voksen. Her er det på langt nær 18-års grense som gjelder; noen av parkene tar voksenpris for barn helt ned i 6-års alderen, som for eksempel Tusenfryd som har skillet mellom barn- og voksenbillett på 120 centimeter. Andre tar samme pris for barn og voksne - som for eksempel Skara Sommarland som tar samme pris for alle over 1 meter. De fleste har gratis inngang opptil 2-3-års alder, men Liseberg har faktisk gratis inngang opp til 7 år - men der må du betale for å kjøre attraksjonene i tillegg.

Totalprisen oppgitt nedenfor er for to voksne og to barn. Her har vi tatt utgangspunkt i to voksne og to barn, uavhengig av alder. Med utgangspukt i informasjonen for de enkelte parkene kan du selv regne ut hvordan dette faller ut på akkurat din families alderssammensetning. Har du en 10- og en 12-åring og skal på familiepark i sommer, må du for eksempel ut med fire voksenbilletter på Tusenfryd, mens dere slipper unna med to voksenbilletter og to barnebilletter på Dyreparken i Kristiansand.

Dyreparken i Kristiansand:
Du kan velge om du vil kjøpe deg kombibillett som inkluderer Dyreparken og Badelandet, eller om du kun vil velge en av delene.

  Voksne (fom. 14 år): 370 kroner (465 med Badelandet inkludert)
  Barn (3-13 år): 290 kroner (385 kroner med Badelandet inkludert)
  Totalpris 2 voksne, 2 barn: 1.320 kroner
Barn under 3 år går gratis. Billett kjøpt på nett gjelder ikke på spesiell dag, men for sesong - du må altså bare sørge for å bruke billetten i den sesongen den er priset til. Har ikke nettrabatt. Parkeringsavgift: 30 kroner/dag.

Atlanterhavsparken: BILLIGST!
Har åpent hele året, og har de samme prisene hele året. Du anbefales å ta Akvariebussen fra Ålesund sentrum i høysesongen, da det kan være trangt om parkeringsplassene ved akvariet. Bussen koster 32 kroner for voksne og 16 kroner for barn. I tillegg kommer evt. p-avgift for parkering av bilen i sentrum.

  Voksne (16 år og eldre): 130 kroner
  Barn (3-15 år): 65 kroner
  Totalpris 2 voksne og 2 barn: 390 kroner
Barn under 3 år går gratis. Har ikke nettbestilling av billetter.

Kongeparken:
Dagskortet inkluderer fri bruk av attraksjonene og opplevelsene - med et par unntak.

  Voksne og barn: 255 kroner
  Barn under 90 cm har gratis inngang
  Totalpris 2 voksne og 2 barn: 1.020 kroner
Parkering og kennel er gratis. Du kan kjøre gratis buss fra Stavanger og Sandnes alle lørdager, søndager og helligdager fra april til september. Har ikke nettbestilling av kun entrebilletter, men du kan bestille pakker med overnatting.

Tusenfryd:
Her får du badelandet BadeFryd inkludert i inngangsbilletten, eller med andre ord: Du kan ikke velge å ikke betale for inngang til BadeFryd.

  Voksne (over 120 cm): 360 kroner (339 kroner ved kjøp på nett)
  Barn (mellom 95 cm og 120 cm): 290 kroner (275 kroner ved kjøp på nett)
  Totalpris 2 voksne og 2 barn: 1.300 kroner
Barn under 95 cm. går gratis. Parkering koster 50 kroner per dag.

Vi har testet Tusenfryds nyhet i sommer: Nightmare

Bø Sommarland:
Du betaler inngangsavgift, og da er aktivitetene inkludert i prisen. Du kan bestille billetter på nett, da får du billetten 15 kroner rimeligere enn i billettluka. Familien på fire sparer da 60 kroner i forhold til å kjøpe billett ved ankomst.

  Voksen (fra 140 cm): 335 kroner
  Barn (95-140 cm): 285 kroner
  Totalpris for 2 voksne og 2 barn: 1.240 kroner
Barn under 95 cm går gratis. Parkering koster 30 kroner per dag.

Liseberg: DYREST!
Har en inngangsavgift, som ikke gir deg annet enn tillatelse til å komme inn på området - og så må du kjøpe kjørekuponger eller kjørepass i tillegg dersom du vil prøve noen av attraksjonene. Kjøper du billettene via nett senest dagen før besøket, får du QuickPass på kjøpet - som gir deg muligheten til å forhåndsbestille tid til kjøring i de fem mest populære attraksjonene.

  Inngang voksne (alle fom. 7 år): 80 svenske kroner
  Totalpris 2 voksne og 2 barn med fri kjøring hele dagen for alle: 1.660 svenske kroner (1.381 nok)
Barn under 7 år går inn gratis. Kjørepass: Det finnes ulike typer kjørepass å velge blant. Åkpass + gir fri kjøring på alle attraksjoner hele dagen, inkludert ett besøk i spøkelseshuset - koster 335 svenske kroner. Åkpass uten inngang til spøkelseshuset koster 295 svenske kroner. En kjørekupong koster 20 svenske kroner, og attraksjonene tar en til tre kuponger per tur. Parkering: Du må basere deg på gateparkering eller parkering i p-hus til vanlige takster.

Astrid Lindgrens Verden:
Her betaler du inngangsavgift, og så er alle aktiviteter og show inkludert i prisen. Du kan kjøpe billeter på nett, men det er samme priser

  Voksen (fom. 13 år): 295 svenske kroner
  Barn (3-12 år): 175 svenske kroner
  Familiebillett for maks 2 voksne og 3 barn: 875 svenske kroner
  Totalpris 2 voksne og 2 barn: 875 svenske kroner (728 nok)
Barn under 3 år går gratis. Du kan også kjøpe "singelfamiliebillett", som er for tre barn og en voksen (585 svenske kroner). Parkering koster 40 svenske kroner per dag.

Skara Sommarland:
Du betaler entréavgift, så er alle aktiviteter inkludert. Du kan bestille på nett, men prisen er den samme som ved kjøp i billettluka.

  Voksen og barn (alle over 1 meter): 279 svenske kroner
  Totalpris 2 voksne og 2 barn: 1.116 svenske kroner (929 nok)
Barn under 1 meter går gratis. Parkering er gratis.

Tivoli:
Har samme modell som Liseberg - du betaler inngangsbillett so lar deg komme inn på området - og så må du kjøpe kjørepass dersom du ønsker å benytte deg av attraksjonene. Mark deg også at voksne må betale mer i entréavgift fredager etter kl. 20 - da koster det 125 danske kroner i stedet for 95.

  Inngangsavgift: Voksen (fom. 12 år): 95 danske kroner
  Barn (3-11 år): 50 danske kroner
  Totalpris 2 voksne og 2 barn, med turpass for alle fire: 1.040 danske kroner (1.109 nok)
Barn 0-2 år har gratis inngang. Turpass koster 205 danske kroner per voksen, og 170 danske kroner per barn. Turbillett koster 25 danske kroner per billett, og du må ut med 1-3 turbilletter per forlystelse. Det er ikke parkering på området - du må belage deg på gateparkering eller p-hus. Du kan også kjøpe en "all inclusive"-pakke som inkluderer inngang, turpass, akvarieentré, forlystelsesfoto, måltid og gave til barna. All inclusive koster 400 danske kroner for voksne og 275 kroner for barn. Totalpris med all inclusive blir 1.350 danske kroner. Du kan bestille turpass og billetter på nett, men uten rabatt.

Legoland:
Når du har betalt deg inn på Legoland, er alle aktiviteter inkludert i inngangsbilletten. Merk at du kan få returbilletten over Storebælt gratis ved kjøp av billetter i billettluke på Legoland. Du må fremvise utreisebillett fra Storebælt, som kan være maks en uke gammel.

  Voksen (13-64 år): 275 danske kroner
  Barn (3-12 år): 245 danske kroner
  Familiebillett for 2 voksne og 2 barn: 995 danske kroner (kun nettbestilling)
  Totalpris 2 voksne og 2 barn: 1.040 danske kroner (1.109 nok)
Barn 0-2 år går gratis. Parkering koster 50 danske kroner. Du kan bestille billetter på nett, og familiebilletten kan kun kjøpes på nett. Det er samme billettpris på nett og ved kjøp på stedet - men familiebilletten innebærer en rabatt på 45 danske kroner for familien på fire.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer