Sjekk påskeføret

Etter stort snøfall og pudderalarm onsdag, er det Tyin-Filefjell Skisenter som kan skryte av å ha mest snø i landet akkurat nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Hvor fristende det enn ser ut - flere steder melder om snøskredfare utenfor løypene.
Foto: Ståle Dybsjord
Hvor fristende det enn ser ut - flere steder melder om snøskredfare utenfor løypene.
Foto: Ståle Dybsjord Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Forholdene er helt topp, selv om snøen som har kommet er litt blaut. Etter all nysnøen som har kommet er det rasfare utenfor løypene, men det er masse snø og helt supre forhold, er meldingen fra Tyin-Filefjell Skisenter.

Ifølge Skiinfos snørapport har det kommet 20 centimeter med nysnø i øvre del av heisen på Tyin-Filefjell. Dermed har snødybden i øvre del av anlegget kommet opp i 204 centimeter.

Her finner du oppdaterte opplysninger om hvor du finner mest snø til enhver tid.

Snørike områder

Men Tyin-Filefjell er ikke alene om å kunne tilby mye snø. Rett etter Tyins 204 centimeter med snø finner vi Nesbyen med 200 centimeter snø. Nesbyen kan imidlertid ikke skilte med like fersk snø som på Tyin-Filefjell – siste snøfall i hallingbyen var 30. mars.

Gaustablikk, Hemsedal og Uvdal har alle en snødybde på 190 centimeter, men så fremt det ikke kommer mer snø mot helgen er det heller ikke her du finner pudderføret.

Det er ikke for sent dersom du ønsker å stå på ski i disse snørike områdene. Det er ennå ledige hytter og rom i Uvdal og Hemsedal – sjekk hva som er ledig her.

Snøfattig

Det er mye som skiller de snørike og de snøfattige områdene i høyfjellet, og av snørapporten kan vi se at det ikke er alle som har vært like heldige med snøfallet denne vinteren. Det er langt fra Tyin-Filefjells 204 centimeter til Røros sine 35 centimeter med snø. Hovden har ikke mye mer å skryte av med sine 45 centimeter – heller ikke Bjorli, med akkurat 0,5 meter snø.

Ifølge John Smits, vakthavende meteorolog ved Det norske meteorologiske institutt, kan det komme noe mer snø på et par av disse stedene mot helgen.

- På Bjorli tror vi det blir bedre. Det ser ut som det blir snøbyger der fredag og lørdag, så da får de en liten påfyll, sier Smits.

Ifølge Smits kommer det mer snø på Hovden onsdag, og kanskje enkelte snøbyger torsdag. Bergstaden Røros kan imidlertid ikke forvente seg så mye mer snø – i alle fall ikke før påskeutfarten starter til helgen. Der melder Smits om mulige snøbyger på fredag, men at lite av denne snøen vil bli liggende på bakken.

Her finner du oppdaterte rapporter over snøforholdene på alle skistedene i Norge.

Narvik jubler

Narvik har slitt med lite snø tidligere i år. Nå har det imidlertid kommet en halvmeter snø på fjellet, så Narvik Skisenter satser på å få åpnet toppheisen på fredag – akkurat i tide til påsken.

Slik blir vær- og føreforhold rundt om i landet

- Det ser ut til å bli rolig vær med lite vind, i hvert fall fram til langfredag, som jeg har oversikt over nå. Det er ingen kraftige lavtrykk som kan gi uvær, sier meteorolog John Smits.

Han forteller videre at det kan komme litt nysnø i enkelte områder, spesielt i Nord-Norge, Møre og Romsdal og Trøndelag. I fjellene i Sør-Norge kan det komme snøbyger i de nord- og nordvestlige fjelltraktene fredag og lørdag, men Smits sier det ser ut til å bli ganske mye bra vær lørdag og søndag. Temperaturene vil ligge rundt 0°C, eller så vidt under, så du kan regne med vanskelige smøreforhold.

Har du lyst til å reise på påsketur, men har ikke bestilt transport? Her kan du se hvilke muligheter du har til å komme deg rundt i Norge, og til utlandet i påsken.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!