Sjekk inn:Kumarakom Lake Resort

Et femstjerners paradis i en av Indias vakreste stater.

Drømmen er et hotellrom med direkte adgang til svømmebassenget... Foto: Thomas Helseth Aastad
Drømmen er et hotellrom med direkte adgang til svømmebassenget... Foto: Thomas Helseth Aastad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

God's own country kaller Kerala seg når turistene skal lokkes til delstaten som ligger i Indias sørvestlige hjørne. Etter ti dager på ferie her skjønner jeg hva de snakker om.

Kerala lokker med uendelig lange palmestrender der det omtrent ikke er en eneste turist. Oppe i fjellene (som faktisk er på over 2.500 meters høyde) ligger teplantasjene som grønne tepper oppover fjellsidene. Men Keralas største turistattraksjon er Backwaters, et gedigent nettverk av innsjøer, kanaler og elver som bretter seg ut rett innenfor kysten.

Det er ved en av de store innsjøene, Vembanad, at luksushotellet Kumarakom Lake Resort ligger. Hotellet har de tre siste årene vunnet prisen som Indias ledende resort, og er et medlem av Small Luxury Hotels of the World. Lever det opp til sitt gode rykte?

Her, i Indias sørvestlige hjørne, ligger staten Kerala. Markeringen viser Vembanad Lake. Foto: Google Maps
Her, i Indias sørvestlige hjørne, ligger staten Kerala. Markeringen viser Vembanad Lake. Foto: Google Maps Vis mer


Hvor: Kottayam, Kerala, India
Antall rom: 59 rom/villaer
Pris: Fra 14.000 rupees (cirka 1.900 kr) for dobbeltrom med frokost og ettermiddagste inkludert - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: WiFi på rommene og fellesområdene, eget businessenter
På nett: www.thepaul.in

Beskrivelse: Luksuriøst resort bygget i tradisjonell keralastil. Noen av villaene er gamle fiskehytter som er plukket fra hverandre og satt opp igjen på hotellets tomt, andre villaer er nye, men etterligner den gamle stilen. Hotellet ligger ved bredden av Vembanad Lake, og har et flott basseng ved kanten av innsjøen. I tillegg finnes det et 250 meter langt basseng som slynger seg mellom de såkalte Pool Villas - alle disse villaene har egen trapp ned i bassenget. Hotellet har to restauranter, en rett ved innsjøen, og en større ved siden av resepsjonen. Eget ayurvedasenter/spa som regnes som et av Indias beste. Behandlinger koster rundt 300 kroner (en times massasje utført av en eller to personer). Hotellet har også et treningsrom med aircondition. Hotellet har også en suvenirbutikk med antikviteter, pashminas, smykker osv, et potteverksted og egne båter som tar med gjestene ut på innsjøen.

Inkludert i prisen er altså frokost og ettermiddagste med kaker. I tillegg kan gjester være med på en times båttur på innsjøen hver ettermiddag i solnedgangen. Hver morgen er det gratis yoga ved bassenget.

Rommet: Jeg sjekker inn i en Pool Villa, og det må sies å være det fineste rommet jeg noensinne har bodd i. Møblene er i tradisjonell stil, sengen er stor og behagelig, badet er delvis utendørs, så jeg kan dusje under åpen himmel. Flatskjerm-tv, minibar, tekoker er en selvfølge. Og det aller beste - rettutenfor terrassedørene går trappen ned i svømmebassenget!
Poeng (av ti): 10

Frokost: Stor buffét i den største restauranten. Her kan gjestene velge mellom forskjellige ferske juicer, müsliblandinger, eller få kokken til å lage en omelett eller pannekake. Det er et stort utvalg av indiske frokostretter (forskjellige curryretter), men også et godt utvalg av brød, muffins og kaker for gjester som ikke tåler så sterk mat om morgenen. Pålegget består av syltetøy, ost, røkelaks og bacon (de tre sistnevnte er ikke vanlig å få servert i India).
Poeng (av ti): 10

Disse blide barna møtte oss på en vandring langs kanalene like utenfor hotellet. Å lage dumboører bak ryggen på fotografen viste seg å være stor suksess... Foto: Thomas Helseth Aastad
Disse blide barna møtte oss på en vandring langs kanalene like utenfor hotellet. Å lage dumboører bak ryggen på fotografen viste seg å være stor suksess... Foto: Thomas Helseth Aastad Vis mer

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Hotellet har to restauranter. I den største serveres både en stor buffét og á la carte, mens i restauranten ved innsjøen er fokuset på sjømat. Begge har vestlige retter, men det er den indiske maten som er aller best. Fiskecurry, kyllingcurry, byrijani med reker, lammecurry og en drøss med vegetarretter å velge mellom. Til maten får du nystekte nanbrød eller appam. Kingfisherøl og indisk vin er tilgjengelig (vinen er helt ok, men i indisk målestokk veldig dyr - det koster rundt 180 kr for en flaske).
Poeng (av ti): 10


Beliggenhet: Fredelig beliggenhet med flott utsikt over innsjøen Vembanad. Like utenfor hotellet ligger en landsby som er spredt langs kanalene som fletter seg innover i landskapet. Ta en spasertur, folk er veldig hyggelige og blide. Kontrasten er selvsagt stor mellom luksushotellet og landsbyen, men det er ingen utpreget fattigdom her, slik som man ser overalt i for eksempel New Delhi eller Mumbai (Kerala er den indiske staten med minst analfabetisme - 99 prosent kan lese og skrive).

Barnevennlig: Hotellet har rom med plass til opptil fire personer. Det var flere barn på hotellet da jeg var der, men det gjelder å passe på, det er vann på nesten alle kanter (ingen av svømmebassengene er mer enn fire fot dype). Men utover dette er det ingen spesielle aktiviteter for barn - dette hotellet er mest for voksne.

Passer for funksjonshemmede: Villaene er kronglete å komme til for rullestolbrukere pga. høye terskler. Hotellrommene er bedre, men totalt sett er det trapper og smale stier rundt om på resortet som kan gjøre ting vrient.

Pluss: Dette hotellet er et gjennomført luksushotell. Alt er på stell, alt er ordentlig (fra maten til produktene på badet), og selve anlegget er lekkert som fy. Ayurvedaspaet er flott, og behandlerne veldig flinke.

Minus: Ikke så mye å utsette. Det eneste måtte være at hotellet kunne vært litt mer tilrettelagt for barn (mht. aktiviteter) og funksjonshemmede. Det eneste jeg kan si er at det holder å bo her i 3-4 netter. Hotellet er fantastisk, men det er ikke så mye å gjøre i området bortsett fra å dra på båttur og rusle i landsbyen. Jeg prøvde meg på en ekskursjon til nærmeste by, Kottayam, men der var det ikke spesielt mye spennende å se. Dra heller videre til kysten eller innover i landet til teplantasjene.

Totalinntrykk: Et fantastisk hotell jeg gjerne reiser tilbake til. Proff og serviceinnstilt betjening som for det meste består av lokalbefolkning løfter opplevelsen. Gjestene er en blanding av vestlige og indere (jeg ble fortalt at de har stadig flere indiske gjester, særlig fra indere bosatt nord i landet). Kumarakom er et gjennomført luksushotell, men til en hyggelig pris sett med norske øyne.
Poeng (av ti): 10

Gjennomsnittlig poengsum: 10 av 10 poeng

Praktisk info: Klimaet i Kerala er tropisk. Fra april til juli er det regntid, og da regner det mye. Slutten av august og hele september er en fin tid å reise. Da er det 27-28 grader, fint vær og lavsesong, så like lave priser som i selve regntiden. Det blir dyrere fra oktober til mars, og i høysesongen rundt jul er det aller dyrest. Nærmeste flyplass fra hotellet er Cochin International Airport (70 km unna). Et alternativ er Trivandrum International Airport (170 km unna). Det går innenriks fly til en av disse fra de fleste store indiske byer. Regn med å betale fra 6.000 kroner for flybilletter. Du må påregne to mellomlandinger hvis du flyr med rutefly. Et alternativ er å hoppe på et charterfly til Goa og ta et innenriksfly videre til Cochi derfra.

DinSide dro til Kerala etter invitasjon fra Kerala Tourism og Jet Airways.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer