Servicen er upåklagelig, og beliggenheten fantastisk. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Servicen er upåklagelig, og beliggenheten fantastisk. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Sjekk inn: Tintswalo Atlantic

Denne perlen i Cape Town er verdt turen til Sør-Afrika i seg selv. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Sør-Afrika er et drømmereisemål for mange. DinSide Reise var nylig på plass i vertslandet for fotball-vm 2010, og smakte på noen av landets mange godbiter. Vi bodde også to netter på Tintswalo Atlantic, et hotell som er verdt en reise i seg selv. Den typen hotell du husker om 20 år og nevner hver gang du snakker løst om reisen din til venner her hjemme. Vi er ikke de eneste som har blitt fascinert av Tintswalo Atlantic, som også står på det anerkjente magasinet Condé Nasts "Hot List 2009". Under får du vår anmeldelse av hotellet, som åpnet i januar 2009.

Hvor: Chapman’s Peak Road, Cape Town
Antall rom: 11 suiter, hvorav en presidentsuite med plass til fire
Pris: Fra 5.400 kroner i dobbeltrom (egne priser under fotball-vm). Det inkluderer ettermiddagste og sandwicher, og all annen drikke, bortsett fra fransk sjampanje og andre eksklusive merker.
Internett: Det finnes en datamaskin med skillpaddekobling ved resepsjonen. Du er ikke her for å surfe på nettet, uansett...
På nett: www.tintswalo.com

Beskrivelse: Dette er det eneste hotellet i Cape Town hvor du bor helt nede på rullesteinsstranden hvor bølgene ruller inn fra Atlanterhavet. Du kan stå på terrassen din og kaste småstein etter hval som velter seg rundt inne i Hout Bay om du vil (det er ikke en overdrivelse, de kommer ofte inn rett foran hotellet). Plasseringen kunne ikke ha vært bedre. Hotellet er gjennomført femstjerners luksus med en atmosfære inspirert av hjemmekoselige Sør Afrika og forskjellige øyer rundt i verden. Hvert enkelt av rommene har gjennomgangstema fra en kjent øy. Fra Sicilia, Elba og Corsica - til Robin Island utenfor selve Cape Town. Hotellet ligger for seg selv, kun omgitt av ville atlanterhavsvekster og det mektige havet. Utsikten mot the Sentinel, den spisse og typiske toppen for denne kyststripen og som ligger på andre siden av bukten, er mildt sagt forførende.

Rommet: Vårt rom er Robin Island og Nelson Mandelas opphold på øya står i fokus her. Døren inn til badet har blant annet fengselsgitter i seg og på veggen henger et signert maleri av frigjøringshelten. Vi føler oss likevel på langt nær som fanger når vi kommer inn i rommet. Det er første gangen jeg personlig har fått følelsen av at det ville være passende å ta av seg på bena når du går inn på et hotellrom. 12 puter i senga er en jentegreie, men ikke mindre behagelig for det. Rommet og ikke minst badet er stort. Designet med et deilig massasjebad og separat dusj som har en utsikt som gir deg følelsen av å være i det friske havet til en hver tid.
Poeng (av ti): 10

Frokost: Frokosten er av gourmetvarianten, med alt du kan tenke deg av frisk frukt og frokostblandinger, samt a la carte meny.

Se bilder av hotellet:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luksuriøst, men hjemmekoselig. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Ingen detaljer er tilfeldige på Tintswalo Atlantic. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Rett utenfor hotellrommet ruller havet inn på stranden. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Stor boltreplass på badet. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
En overdådig frokost gir en god start på dagen - og for en utsikt! Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
I ettermiddagssolen blir fjellet the Sentinel enda mer magnetisk. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Hotellet er tilrettelagt slik at gjestene skal kunne slappe godt av. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Selv en kjølig vinterdag under fotball-vm i juli går an når det er fyr på peisen. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Stranden nedenfor hotellet egner seg best for spaserturer. Skal du bade, kan du ta gratisbuss til nærmeste bade strand. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenRestaurant: Hotellets restaurant er førsteklasses med en selektiv vinkjeller full av sør-afrikanske og internasjonale viner, samt lokale råvarer som springbook og cape-hummer. Fusion style kokkekunst hele veien. Du kan se signaturrettene bli laget mellom den åpne kjøkkenløsningen ut i lobbyen, men det er ingen grunn til å følge med om du ikke vil lære noe – maten er utrolig god.
Poeng (av ti): 10

Beliggenhet: Tintswalo Atlantic ligger i Hout Bay, cirka 25 minutters kjøring fra sentrum av Cape Town og 45 minutter fra flyplassen. Omgivelsene er ville og unike, men det er ingen privat strand i direkte nærhet av hotellet. Det er for så vidt ikke noe problem, da hotellet har gratis transportordning til nærmeste strand eller til Cape Town by.

Barnevennlig:
Rommene er store, men det er ikke spesielt tilrettelagt for barn på hotellet. Tintswalo er en privateid luksuskjede bestående av fire hoteller i Sør-Afrika. De satser på livsnytere med pengene til å nyte det beste.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede, men ingen større terskler eller trapper gjør at hotellet egner seg ganske godt.

Pluss: Meget attraktiv beliggenhet som plasserer deg i den ville sør-afrikanske kystnaturen på en romantisk og luksuriøst behagelig måte. Dette er en oase å trekke seg tilbake til etter en travel dag i Cape Town, etter en safari, eller en dag i vindistriktene rundt. Maten er førsteklasses og servicen upåklagelig. Du kan spise middag her om det reserveres på forhånd, og det kan anbefales for deg som ikke har anledning til å bo her. Prisen på et opphold er veldig gunstig sett i forhold til hva du får for det samme i Europa og her hjemme.

Minus: Det er faktisk vanskelig å peke ut noe negativt med hotellet. Bortsett fra at feriebudsjettet vil sprekke kraftig hvis man blir her for lenge.

Totalinntrykk: Et hotell vi gjerne hadde bodd på igjen og nesten gjør en reise til Sør-Afrika verdt turen i seg selv. Synd det er litt langt unna for en weekendtur.
Poeng (av ti): 10

Gjennomsnittlig poengsum: 10 av 10 poeng

Andre hoteller i toppsjiktet:
Kapama River Lodge, Sør-Afrika
Sofitel St James, London
Hotel Admiral, København
Hotel 27, København
Kempinski San Lawrenz, Gozo
Aquapura Douro Valley, Portugal