Foto: Jon Jordan
Foto: Jon JordanVis mer

Sjekk inn: The Westin Seattle

Seattles beste hotellutsikt?

Seattle er i amerikansk målestokk ikke en veldig stor by, men det betyr ikke at byen ikke er interessant for oss nordmenn.

Washingtons to største turistattraksjoner, tårnet og landemerket Space Needle samt Boeing-fabrikkene, finner du i området.

I tillegg kan mange nordmenn spore deler av familiene sine til disse traktene. I Ballard rett ved Seattle finner du blant annet The Nordic Heritage Museum.

Og vi må ikke glemme at vi snakker om hjembyen til verdens mest kjente fiktive radiopsykolog, Frasier Crane, fra serien med samme fornavn.

Vi besøkte Seattle noen få dager og tilbrakte tiden på The Westin Seattle, et enormt hotell som består av to store tårn som huser til sammen nesten 900 rom.

Hvor: 1900 5th Avenue, Seattle, Washington 98101, USA
Antall rom: 891
Pris: Dobbeltrom for litt over tusenlappen per natt.
Internett: Fra 9 dollar for 24 timer. Raskere forbindelse koster mer. Gratis internett i lobbyen.
På nett: www.starwoodhotels.com/westin/

Foto: Jon Jordan
Foto: Kim Jansson


Beskrivelse: Et stort hotell bestående av to runde tårn, som hver har flere titalls etasjer. Her snakker vi om nær 900 rom, mange av dem med svært god utsikt. Får du rom i en av de øverste etasjene i den søndre bygningen kan du kose deg med en utsikt over byen og det berømte Space Needle-tårnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rommet: Standardrommene er romslige, med store vinduer og generelt høy standard. Bad med badekar og herlig dusj. På deluxerommene er det kaffemaskin, med kaffebønner signert Starbucks. Stor flatskjerm, og skrivebord. Minibar med gratis snacks, og greie priser på drikke. Hotellet ligger midt i byen, og du må derfor regne med trafikkstøy. Vi hadde rom i 13. etasje og syntes støynivået ble litt for høyt. Det er mye veiarbeid i Seattle for tiden, og dette høres dessverre altfor godt inn på rommene.
Poeng: 7 av 10

Frokost: Her snakker vi ikke hotellrestauranten med frokostbuffet, men en skikkelig bykafé som er tilknyttet hotellet. Standardfrokost inkluderer egg, bacon, toast, røstipotet, drikke, kaffe og en valgfri søt dessert. Noen vil nok kanskje ikke like konseptet med å sitte på kafé og spise frokost, men vi likte det godt. God mat, god service, og veldig stereotypisk by-amerikansk.
Poeng: 8 av 10

NY TREND: En kaffe med kløft, takk

Restaurant: Coldwater Bar & Grill er navnet på hotellrestauranten. Spesialiserer seg på sjømat og lokale matretter. Holder stengt på søndager. Vi har ikke testet restauranten.

Beliggenhet: Så sentralt det er mulig i Seattle. Her er du midt i byen, noen få skritt fra kafeene, Macy's og andre shoppingmuligheter, og kort vei til attraksjoner og kollektivtransport.

Barnevennlig:Hotellet har egen barneklubb, men det er ikke tvil om at hotellet er mer tilrettelagt forretningsreisende.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har heiser. Lite informasjon fra hotellets side om tilrettelegging for handikappede.

Pluss: Stort og sentralt hotell. Siden hotelltårnene er runde, får man god panoramautsikt fra hotellrommene. Fine og enkle rom. Mange faciliteter, blant annet svømmebasseng og spa-senter.

Minus: Absolutt ikke de billigste rommene i byen. Dersom du får et av rommene i de nederste etasjene må du regne med en del støy.

Totalinntrykk: Vi liker dette hotellet. Det er stort, sentralt og byr på relativt høy standard, til en relativ stiv pris.
Poeng: 7 av 10

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10 poeng