I dette rommet bodde alltid Judy Garland. Hun brakte sin egen seng til hotellet fordi hun bodde der så ofte. Foto: The Gore
I dette rommet bodde alltid Judy Garland. Hun brakte sin egen seng til hotellet fordi hun bodde der så ofte. Foto: The GoreVis mer

Sjekk inn: The Gore, London

Dekadent luksus i hjertet av London.

Hvor: 190 Queen's Gate, London
Antall rom: 50 rom
Pris: Fra 178 pund for dobbeltrom inkl. frokost - sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: WiFi på alle rom
På nett: www.gorehotel.com

Beskrivelse: Ærverdig boutiquehotell med lang historie. Allerede i 1892 ble det åpnet hotell her. Nye eiere i 2006 har beholdt den dekadente og romantiske stilen, men renovert hotellet. The Gore er svært sjarmerende, men litt rufsete i kantene. Populært blant turister og forretningsfolk, og de største rommene leies ofte når store kjendiser skal intervjues. I Bar 190 ble forøvrig Rolling Stone's "Beggars Banquet" filmet. Store fotografier fra videoen henger på veggene. The Gore er offisielt hotell for konserthallen Royal Albert Hall, som ligger like rundt hjørnet. Etterfester holdes ofte på The Gore. Hotellet er også yndet for forskjellige filminnspillinger og fotoshoots.

Rommet: Mitt rom er Judy Garland-rommet, der damen alltid bodde når hun var i London for å opptre. Sengen er faktisk hennes egen, for hun var her så mye at hun fikk den bragt til hotellet. Rommet er stort, med salong, masse garderobeplass, og stort bad. Stilen er overdådig og litt mørk. Siden mange av de originale møblene og dekorasjonene er her fortsatt, oppfattes dette rommet som noe slitt i kantene, men det er vel noe av sjarmen. Alle rommene er forskjellige. Noen rom er blitt mer omfattende renovert enn Judy Garland-rommet. Her er ikke inntrykket like rufsete, men dekadensen er fortsatt der. Judy Garlands rom er, sammen med de andre spesielle rommene, dyrere enn de vanlige rommene. Du får imidlertid like mye luksus for pengene i et vanlig rom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Poeng (av ti): 9

Frokost: Kontinental buffet i frokostsalen som også fungerer som bistro. Rundstykker, croissanter, marmelade og syltetøy, fersk juice, müsli, frukt, kaffe og te. OK kvalitet på alt, men jeg synes ikke brødet og croissantene var noe å hoppe i taket for. Jeg synes et femstjernershotell bør ha hakket bedre frokost. Dersom du ikke får spesialpris med frokost inkludert, ville jeg hoppet over hotellets frokost og heller besøkt en kafe i nærheten. Du må nemlig betale rundt 140 kr for frokosten hvis den ikke er med i pakken.

Poeng (av ti): 6

Se bilder av hotellet:

I dette rommet bodde alltid Judy Garland. Hun brakte sin egen seng til hotellet fordi hun bodde der så ofte. Foto: The Gore
Dame Nellie Melba Room, et av de mer luksuriøse rommene på hotellet. Foto: The Gore
Tudor Room er det flotteste rommet. I den brune treveggen er en skjult dør som fører til badet. En annen skjult dør fører til trappen opp til galleriet som sees over maleriet. Foto: The Gore
Drømmer du om å sove i en himmelseng? Du får oppfylt dette hos The Gore. Foto: The Gore
Dette er et eksempel på Luxury Double Room. Foto: The Gore
Foto: The GoreRestaurant: Hotellet serverer lunsj og middag i Bistroen. Jeg spiste ikke her, men restauranten er populær, og særlig for folk som skal på forestilling i Royal Albert Hall. Dermed kan det være nødvendig å bestille bord i god tid.

Se en video fra hotellet her.

Beliggenhet: Flott beliggenhet i et dyrt boligområde et steinkast fra Queen's Gate ved Hyde Park. Nærmeste t-banestasjoner er Gloucester Road, South Kensington eller High Street Kensington.

Barnevennlig: Nei, ikke spesielt. Det er mulig å få inn ekstraseng til barn, men rommene er stort sett fulle av pynt og antikviteter små barnehender bør holde seg unna.

Passer for funksjonshemmede: Nei. Det er heis her, men korridorene er smale og kronglete og det er trappeavsatser hist og her.

Pluss: Flott beliggenhet med gåavstand til shoppinggaten Kensington High Street, museene rundt South Kensington og restaurantene rundt ved Gloucester Road. Fin atmosfære og en veldig kul bar. Lekre og dekadente rom (alle har dunputer- og dyner). Når du kommer tilbake fra museumsbesøket eller shoppingen, kan du ta en pause i The Green Room. Her er det bare for gjestene å forsyne seg av te, kaffe, mineralvann og kjeks helt gratis. Du kan også bestille afternoon tea fra Bistroet.

Minus: Litt mørke rom, og som sagt var Judy Garland-rommet litt slitt i kantene. Frokosten burde vært bedre på et femstjernershotell.

Totalinntrykk: Alt i alt et riktig valg dersom du og din kjære vil slå på stortrommen og bo romantisk og luksuriøst i London. Sats på de rimeligste rommene - de spesielle er mye dyrere, og ikke helt verdt det, spør du meg. Når det er sagt er servicen upåklagelig, og stemningen en helt annen enn du finner på mer konvensjonelle (og kjedelige) londonhoteller.

Poeng (av ti): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

Flere hotellanmeldelser fra London:

Sjekk inn: K West Hotel and Spa

Sjekk inn: Kensington Rooms

Sjekk inn: Courthouse Doubletree Hilton

Sjekk inn: Sofitel St. James

Apex City of London Hotel

Sjekk inn: Hoxton Hotel