Sjekk inn: The Beach House

Luksusrom til 700 kroner natten. Tekst og foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Dette er et hotell for surfere eller de som er glad i havet - rett utenfor dørtersklen finner du noen av verdens beste bølger. Foto: Hans kristian Krogh-Hanssen
Dette er et hotell for surfere eller de som er glad i havet - rett utenfor dørtersklen finner du noen av verdens beste bølger. Foto: Hans kristian Krogh-Hanssen Vis mer

Surfing blir stadig mer populært blant nordmenn, og mange reiser til utlandet for å finne de perfekte bølgene. Om du ikke er av typen som liker å reise rundt i en hippiebuss med brettet på taket, primus i bagasjen og budsjett på agendaen, er det greit å bo på et hotell i nærheten av der bølgene brekker.

Jeg var nylig i Sør Afrika på reportasjetur og kom over The Beach House. Det lille sjarmerende hotellet ligger rett foran en av verdens beste bølger kalt supertubes i Jeffreys Bay. I surfekretser er hotellet, eller gjestehuset om du vil, kanskje mer anerkjent enn for den gjengse nordmann. Jeg fikk likevel beskjed om at Kelly Slater, verdensmester i surfing en rekke ganger, hadde sovet i samme sengen noen dager i forveien. Et stykke informasjon som kanskje hadde appellert bedre til det motsatte kjønn, men det er åpenbart en grunn til at verdens beste surfer bor akkurat her når han er i Jeffreys Bay – utsikten!

Du slipper å løfte hodet av puten for å se hvordan bølgene er på morgenen. Bare dra til side gardinene med en snor til sengen og - voilá, der er en av verdens beste bølger i action. Resten av The Beach House er også en positiv opplevelse. Surfer eller ikke, les vår anmeldelse under.

Hvor: 18 Pepper Street, Jeffreys Bay, Sør Afrika
Antall rom: 5 rom
Pris: Fra 320 kroner til 700 kroner for dobbeltrom uten frokost
Internett: Ikke tilgjengelig
På nett: www.jbayaccommodation.co.za

Beskrivelse: Dette er et hotell som har sin helt særegne sjarm. Det kan god kalles et gjestehus, med kun fem rom. Alle rommene er forholdsvis store, samtidig som de har en utsikt uten sidestykke. Med det mektige havet rett utenfor stuedøren, består gjestehuset av et stort fellesområde med kjøkken og TV-stue midt i selve huset. Jeffreys Bay er et ganske rolig lite sted, og gaten som leder ned til stranden foran The Beach House har flere små bed and breakfast. Stranden foran hotellet er også spesiell i den forstand at den ikke bare er flott, men også er et av verdens beste steder å samle skjell i alle regnbuens farger. Tusenvis av skjell skylles opp på stranden hver dag fra det ofte urolige havet.

Rommet: Rommet vi tester er stort og det beste stedet har å by på. Standarden er ganske enkel, men sjarmerende og preget av det Jeffreys Bay er kjent for – surfing. Det er en åpen badeløsning med dusj og komfortabel dobbeltseng. Terrassen er stor med stoler og bord. Rommet bærer preg av å ha føtter med sand frem og tilbake hver dag, men det er også noe du kommer til å ha hvis du bor her. Det var lite varmt vann i dusjen under vårt opphold i september, noe som ga en forholdsvis kald vinteropplevelse i Sør Afrika. Rommet er likevel luksus med utsikten.
Poeng (av ti): 8

Frokost: Det er ikke frokostservering på The Beach House, men i kjelleren på nabobygget ligger et førsteklasses spisested som serverer frokost, lunsj og middag.

Se bilder av hotellet:

Slik kommer du deg til J'Bay

For å komme til Jeffreys Bay flyr du til Cape Town eller Porth Elizabeth. Jeffreys ligger en snau times kjøring fra Porth Elisabeth helt nord på Garden Route, men ingen flyvninger går direkte hit fra Norge. Du må mellomlande i Sør Afrika. Med bil tar det ca 6 timer fra Cape Town.

KLM flyr deg tur retur til Cape Town fra rundt 7000 kroner. En innenlandsflyvning til PE herfra koster deg fra rundt 1000 kroner.Restaurant: The Beach House har ingen egen restaurant, men muligheter for å lage egen mat. Sjømaten på restauranten ved siden av er av beste kvalitet og billig.


Beliggenhet: Kunne ikke vært bedre med tanke på surfing. Supertubes er likevel et surfested for viderekomne surfere, og stranden er ikke den beste for bading. Det er likevel kort vei til sentrum og strender som er bedre for akkurat bading og surfere som ikke er så erfarne.

Jeffreys Bay ligger langs Garden Route, en populær kystrute for backpackere. Les mer i artikkelen Backpacking i Sør-Afrika.

Barnevennlig: Rommene har plass til ekstrasenger, men dette er ikke et spesielt barnevennlig hotell.

Passer for funksjonshemmede: Nei, det er mange trapper og terskler på The Beach House.

Pluss: Ingenting kan matche utsikten til The Beach House. Uforglemmelig for en som digger surfing eller vil sovne til bølgebrus og havet. Dessuten er det billig! Det er heller ikke langt til noen ting i den typiske lille kystbyen Jeffreys Bay.

Minus: Kaldt vann i dusjen og ikke det beste stedet for bading, men du kan ikke få i pose og sekk – dette er et sted for surfere.

Totalinntrykk: Et overnattingssted og en by en surfer alltid vil ønske å reise tilbake til.
Poeng (av ti): 8,5

Gjennomsnittlig poengsum: 8,5 av 10 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer