Sjekk inn: Tabacón Grand Spa Thermal Resort

Et av verdens beste spa-hoteller byr på mer enn massasje. Vi anmelder herligheten.

Hvor: Arenal, Costa Rica
Antall rom: 114
Pris: Rommene begynner på 245 USD per natt. (Sjekk DinSides valutakalkulator for kurs)
Internett: Gratis nettilgang på alle rom
På nett: Tabacón Grand Spa Thermal Resort

Beskrivelse: Nord i Costa Rica ligger området som heter Arenal. Et helt spesielt område med tanke på natur og omgivelser, og et av de aller mest populære å besøke i Mellom-Amerika.

Tabacón Grand Spa Thermal Resort ligger ved foten av den aktive vulkanen Arenal, cirka 20 minutter å kjøre fra byen La Fortuna. Omgitt av den mest fargerike tropiske jungelen du kan tenke deg, består selve Tabacón av en spa- og en hotelldel. De ligger ved siden av hverandre og bærer samme stil og preg. Du har fri adgang til spaavdelingens fellesfasiliteter som gjest på hotellet.

Se store bilder fra området og Costa Rica her...

Hotellet legger utrolig stor vekt på en gjennomført økologisk drivemåte og har motatt flere priser for å drive bærekraftig turisme. Resortet er også en del av The Leading Hotels of the World og har mottatt tre priser i det prestisjetunge World Travel Awards.

Fasislitetene er utrolig vakre og personalet er ytterst behjelpelige og veldig behagelige i fremgangsmåten. Noe de burde være på et femstjerners resort som dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under finner du bilder fra Tabacón:


Rommet:
Hotellrommene er romslige og fine, med litt mørkt preg og inspirert av treverk fra jungelen i området. Vårt rom hadde stor flatskjerm og adskilt område med kontordel. Badet var førsteklasses i stilrene fliser med badekar og stort utvalg av aromaterapisåper og andre spa-relaterte ting.

Utsikten på vårt rom var mot jungelen. Andre rom har utsikt mot den glødende vulkanen som skaper en ramme rundt hotellet. På kvelden kan du se lava renne nedover sidene når du slapper av med en drink i bassengbaren eller på balkongen, om du har det.
Poeng (av ti): 9

Det er ingenting å si på rommene. Hotellet har også et DVD-utvalg på flere tusen filmer du kan boltre deg gratis i.  Foto: Tabacón
Det er ingenting å si på rommene. Hotellet har også et DVD-utvalg på flere tusen filmer du kan boltre deg gratis i. Foto: Tabacón Vis mer


Bli med på dyphavsfiske i Costa Rica...

Frokost:
Frokostbuffeen spiser du i restauranten på hotellet. Costa Rica har en tilsynelatende uendelig meny med tanke på tropiske frukt, men frokosten her byr likevel på mye mer. Fra alle tenkelige bakevarer til egen omelettkokk som lager eggepannekaken etter din smak ved bordkanten. Servicen var likevel litt slapp ved frokostbordet, men vi ser på det som en glipp i forhold til helhetsinntrykket.
Poeng (av ti): 9

Restaurant:
Det finnes to restauranter på Tabacón. En i spaavdelingen og en i Hotellavdelingen. Ave del Paraíso Restaurant i spaavdelingen har eget tandoorikjøkken i tilegg til det ordinære kjøkkenet. Denne restauranten er i hovedsak å regne som en lunsjrestaurant med buffét, men du kan også bestille á la carte. Du har utsikt over de tropiske hagene og bassengene når du spiser her. De alkoholfrie fruktcocktailene er helt fantastiske og absolutt å anbefale.

Los Tucanes Restaurant ligger i hotellavdelingen. Flotte omgivelser med live pianoartist hver kveld og á la carte. Vi var ikke så imponert over maten her, som i den andre restauranten. Tunfiskbiffen var bra, men du burde likevel styre unna sjømat. Kamskjellene var langt fra bra.

Vinkartet er rikt på Søramerikanske viner, men flaskene kommer til stive priser fra 200 kroner og oppover. En hovedrett ligger i overkant av 150 kroner, avhengig av kursen.
Poeng (av ti): 7


Costa Ricas peneste modeller gir deg reisetips...

Fra spaavdelingen.  Foto: Tabacón
Fra spaavdelingen. Foto: Tabacón Vis mer


Beliggenhet:
Beliggenheten er perfekt for deg som vil oppleve denne delen av Costa Rica. Du kan se dyre og fugleliv bare ved å spasere rundt i hagen på hotellet, og det finnes et hav av utflukter i området rundt hotellet. For eksempel den kjente tåkeskogen i Monteverde, eller rafting i Canyo Negro . Hotellet arrangerer utflukter til greie priser for deg om ønskelig.

Barnevennlig: Hotellet passer til en viss grad for familier, med et hav av muligheter for bading i spaavdelingen. Du skal likevel huske på at det ikke er så mye skrik og skrål i gangene her, og de naturlige bassengene i spaavdelingen kan være glatte på grunn av det svært mineralholdige vannet.

Passer for funksjonshemmede: Hotellet har ikke så gode forhold for funskjonshemmede, med en del trapper og ingen heiser.

Pluss: Omgivelsene er helt fantastiske med noen tropiske hager til å drømme om og en rolig og avslappende atmosfære. Spa i verdensklasse og meget god service.

Minus: Prisene er stive, til å være i denne delen av verden, med i underkant av 2.000 kroner natten. Det er likevel verdt det for deg som har råd. Sjømaten var ingen opptur, og pass deg så du ikke sklir i steinbassengene i spaavdelingen.

Totalinntrykk: Et absolutt nydelig hotell. Meget godt alternativ til deg som vil reise til denne delen av verden og ta for all del en spabehandling du kommer til å snakke om i lang tid etterpå. Poeng (av ti): 9

Poengsum: 8,5 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Tabacón av Cost Rica Tourism.